Zomerzotheid

Vroeger toen ik jong was… Heeeel erg lang geleden dus! Ooit het boek gelezen van Cissy van Marxveldt: Een zomerzotheid. Dit vind ik een goede titel voor dit blog. Ik moest er aan denken toen het vorige week 40 graden was en ik als een half dode huismus met twee ventilatoren in een bijna totaal verduisterde kamer naar adem zat te happen. Wat een hysterisch land toch… Twee weken ervoor  had ik de verwarming nog  een keer aan in de avond en was er nachtvorst en nu deze temperaturen. Ik merk dat het langzaam opkomt: mijn zomerdepressie!

Ergernis nummer 1: voeten. Zeg altijd: “ik zou willen dat ik net als een eend vliezen had”. Zou een stuk makkelijker zijn. Ik vind voeten privé. Ik laat ze niet graag zien en wil ze ook niet zien van een ander. Ik haat open schoenen of slippers. Zoals Kornelis ons laatst een stukje doorstuurde waarin stond dat de meeste mensen hun basilicumplantje nog beter verzorgen dan hun voeten. En zo is het. De voeten die ik in de zomer zie, die wil ik niet zien. En het erge is, als ik ze wel zie dan moet ik er voortdurend naar blijven kijken. Bah!!! Die van mij zwellen op in de warmte, alle schoenen knellen en zitten te warm. Voor het prettige  zou je natuurlijk heerlijke orthopedische sandalen aan moeten doen. Maar je snapt het al: no way!!!

Ergernis nummer 2: blote armen. Met mooi weer meent iedereen met spaghetti bandjes, hemdjes en andere mouwloze jurkjes of hemdjes te kunnen lopen. Vreselijk. 85% van de mensen die ik ermee zie lopen kan het ABSOLUUT niet hebben. Ik zie dingen die ik niet wil zien. Bah. Van gerimpelde kipfilet armen tot een bos shag onder de armen aan toe. En vooral, hoe ouder de mensen, hoe minder men er zich van aan trekt hoe ze er uit zien. Dan moet ineens alles kunnen. Allemaal op de elektrische  fiets in hemdje en sandalen, liefst met kuitbroek. Gezellig!!

Ergernis nummer 3: de tuin. Zoals een vriendin van mij altijd zegt: “neem toch Zoab!” Maar dat ligt niet in mijn tuin. En ieder jaar opnieuw stink ik erin. Koop tijdig leuke plantjes voor in de potten en zorg dat de tuin netjes aangeveegd en onkruid vrij is. Leuk. Een enorm werk met allemaal antieke keitjes. Maar dit is van korte duur. Dan wordt het, nadat de laatste nachtvorst de plantjes bijna gedood heeft, heet. HEET!! Ja, zo heet dat je elke dag moet sproeien en planten moet gieteren. Je moet, want  je wil wel dat het er leuk uit blijft zien in de tuin. Want het is zomer, maar er in zitten kan je niet. Waarom niet? Nou, omdat het te HEET is en je wegsmelt in je leuke beschutte tuin op het zuiden. Dus een hoop extra werk voor Jan met de korte Achternaam.

Ergernis nummer 4: zomerkleding in het  algemeen. Te flodderig, te wit, te snel kreukelend. Toch vaak nog te warm. Of toch net weer te koud. En vooral te licht van kleur. Grrr, bah! Ik houd van zwart.

Ergernis nummer 5 , en dan stop ik hoor! Ben namelijk verder een positief ingesteld mens: buiten eten. Eerst alles naar buiten slepen. Hordeur open, hordeur dicht. Dan gaat er altijd een hele dikke vette strontvlieg mee naar binnen op het moment dat de hor net open is. Die vervolgens op de sla gaat zitten die nog binnen staat. Dan, als alles buiten op de tafel staat, vliegen verwijderen en wespen weg jagen. Koude witte wijn of rosé drinken omdat rode te warm en te klam wordt. Terwijl ik juist van de rode wijn ben. Dan natuurlijk zo snel mogelijk eten omdat er anders beestjes op je eten gaan zitten. Om vervolgens: hordeur open hordeur dicht, weer alles naar binnen te slepen. Leuk!!! Lekker genieten van de zomer. Zo heerlijk buiten eten.

Oh, ik verheug me nu al weer op de komende winter. Heerlijk. Dikke (zwarte) panty’s, die de spataderen en andere oneffenheden verbergen. Colbertjes, vesten, laarzen en warme sjaals. Heerlijk vroeg donker met de waxinelichtjes aan. Lekker stamppot eten in de keuken met een heerlijk glas rode wijn waar je dan lekker warm van wordt. En natuurlijk legaal binnen zitten. HEERLIJK. Laat de tuin dan maar de klere krijgen.

Fijne zomer verder allemaal!

Bericht delen:
Claire
3 jaar ago

2 Comments

  1. Remy Bosch

    Ik merk wel dat je een beetje recalcitrant wordt van dit weer!

  2. Misschien kan je eens kijken op:

    http://www.ishetalweervoorsandalen.nl en http://www.magikeenafritsbroekaan.nl

    Volgens mij delen ze je mening…

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact