Zomerse lunch

Een lunch verzorgen voor zes personen was de briefing. Om in bureautermen te blijven! Er zouden klanten komen en in plaats van buiten de deur te lunchen, leek het wederom een keer leuk dit bij onszelf aan de Reggeweg  te organiseren. Ja, toch even nadenken. Wat zullen we deze keer maken? Inmiddels heb ik een reputatie hoog te houden en voldoet een tosti of broodje gezond niet meer. Even met zoonlief in Amsterdam overlegd. Ook hij verzorgt graag de catering bij zijn bedrijf. Laatst nog vier dagen achter elkaar voor zo’n 50 personen. Dan valt het hier nog mee, he?! Hij heeft vaak goede tips, zo ook deze pastasalade.

Het was een heerlijk zomerse dag. Lekker buiten aan de lange tafel hebben we onze gasten ontvangen met een heerlijke smoothie van aardbeien, frambozen en verse sinaasappelsap. Aangelengd met spa rood voor de lichte bubbel. Dit geserveerd in een champagneglas met een schijfje sinaasappel. Heel lekker en zomers. Tijdens het bereiden werd ik er zelf helemaal  blij van.

Vervolgens een groetje uit de Catapult keuken: een amuse lepel met carpaccio, pesto en wat geroosterde pijnboompitjes, met daarover een beetje balsamico dressing. Bij het roosteren komt iedereen altijd de keuken in en draait om mij heen: “oooh, wat ruikt het hier lekker!!!”

Tussenhapje: glaasje met daarin kleingesneden meloen met Serano ham.

Dan de pastasalade, waarvan hieronder het recept voor jullie. Fijn om te maken op een zomerse dag! Maak veel, dan ben je voor twee dagen klaar. Ook leuk om mee te nemen voor een picknick of BBQ.

De gasten vonden het in ieder geval heerlijk. Alles op. Genoten! Als dankjewel drie zoenen. Super, toch?

Ingrediënten pastasalade:

1 zak penne 500 gram
1 bos lente uitjes
Gezouten cashewnoten (200gram)
2 bakjes farmer salade of andere (wortel /selderie of wortel/ witte kool)
Gerookte kipfilet (400 gram)
Blik halve perziken op sap
Gemengde groene salade

Bereiding :

Kook de pasta en giet af. Spoel na met koud water. Doe een klein beetje olijfolie erover zodat alles niet aan elkaar plakt. Rooster de cashewnoten in een koekenpan. Meng de bakjes salade door de pasta. Snijd 2 ons van de gerookte kip in kleine blokjes en meng erdoor. Dan de perziken klein snijden en erdoor. Uitjes klein snijden en toevoegen. Alles goed mengen.

Pak een groot bord. Als eerste de gemengde groene salade erop met een beetje balsamico azijn. Hierop het pastamengsel. Als finishing touch de plakjes gerookte kip hier mooi omheen draperen. Paar plakjes perzik in het midden op de pasta. Als laatste de geroosterde noten erover en je bent klaar. Succes verzekerd! Glaasje koude rosé of witte wijn erbij en genieten…

Smakelijke groet!

 

 

Bericht delen:
Claire
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact