Wie is wie in de TT

Afgelopen woensdag stond de persconferentie voor de TT op de agenda. Altijd mooi om op het Drentse circuit te zijn.
Het contract met Dorna, de grote organisatie achter de Moto GP, werd besproken.
Tevens kwam de TT zaterdag ter sprake, de normale races op de kalender zijn immers op zondag. Ooit ontstaan vanwege het geloof, de overweging voor de zondag zou puur commercieel zijn.

Peter Oosterbaan refereerde aan het aantal acties rondom de TT, waar ze samenwerking hebben gezocht met oa de NS, Rocks, Motoport, Mediamarkt, de Telegraaf, de Gouden Uren, Q music, radio Veronica, Sport 1 en de Panorama.

Zaterdag zal worden opgeluisterd door een show van de luchtmacht met F16 toestellen en stuntteams, waarbij de winnaar van de prijsvraag achterop mag (http://www.ttcircuit-prijsvraag.nl/).

Vrijdag zal dit jaar ook een echte racedag gaan worden met de Superpole en de zijspanklasse. Mooi om te horen dat good old Egbert Streuer nog steeds fanatiek aan het sleutelen is aan de combinatie van zoon Benny.

Tijd om de Nederlandse inbreng te introduceren. Wat mij opviel was het niveau waarop het team van Jasper Iwema antwoord gaf op de vragen die hen gesteld werden. Het team, en vooral Jarno Jansen, was teleurgesteld in de negatieve rol van de sociale media. De zware crash zal zeer waarschijnlijk de oorzaak zijn dat het nu even niet mee zit, maar goed, het Nederlandse publiek wil hem graag in de top 5 zien rijden. Doelstelling van Iwema is top 10.

Bryan Schouten, net zijn studie marketing afgerond, had zijn lessen mediatraining beter in zich op genomen en liet zich niet verleiden tot spectaculaire uitspraken.

Scott de Roue mag zaterdag aantreden in de Red Bull Rookie cup, doelstelling top 5. Een aantal jaren geleden zag ik hem nog op een pocketbike rijden in dezelfde klasse als mijn neef. Mooie progressie gemaakt.

Nog snel even een fotootje van Wil Hartog maken en dan toch nog even naar de baan. Kon het toch niet laten, daar moet het de komende week gaan gebeuren voor de Dutchies, met zaterdag als klapper.

Ik zal er zijn.

Bericht delen:
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact