tt assen poster

Wat was de briefing?

Kijk: dit is het eindresultaat van een briefing die wij kregen. Maar wat was het begin? Welke opdracht gaf de klant ons? Kortom: weet jij welke boodschap wij willen overbrengen? En aan wie?

Dirkjan Klumper van marktonderzoekbureau Kien uit Groningen heeft dit keer de vragen ingevuld. Lees je mee?

1. Wie willen wij aanspreken met onze uiting? Vijftigplussers? Peuters? Gepensioneerden? Tuinders?  Verkeersovertreders? Natuurliefhebbers?
Wat denk je?

Jongeren (met name mannen) en liefhebbers van motorsport

2. Je ziet de uiting. Om wat voor een organisatie gaat het? Het zogenoemde imago. Je kunt zelf steekwoorden bedenken, maar wij doen graag een voorzet: hip, traditioneel, noeste medewerkers, vooruitstrevend, ‘er mag nog wel een tandje bij’.
Sportief, Modern, Jong, Fun en Actief

3. Wat ik bijzonder (mooi of minder mooi) vind aan de uiting is:
Strak en overzichtelijk, niet te druk, leuke woordspelingen (Speeddate, Lett’s go), mooie/heldere kleuren. Het gezicht van het model is open en eerlijk, lijkt wel iets overbelicht/flets.

4. Nu ik deze actie onder ogen krijg wil ik het liefst:
Vrienden en kennissen (motorliefhebbers) op het event attenderen. Heb zelf niets met de motorsport, dus de advertentie doet voor mijzelf niet zoveel.

5. Wat wilden wij eigenlijk vertellen met deze uiting?
Kom op 27-6 naar het grote motorspektakel op het TT Circuit. De kaartverkoop is begonnen.

Ik geef de ‘Wat was de briefing’ door aan…….

Ken je ook een slimme communicatiemedewerker, een representatieve consument of liefhebber voor een bepaald product. Een zakelijke relatie die altijd zijn mening klaar heeft? Je mag deze vragenlijst doorspelen. Dan laten wij een communicatiemiddel zien!

Bericht delen:
Remy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact