gelukkigstecongres

Wat een geluk!

Vorige week keek ik toevallig naar EenVandaag. Er kwam een item voorbij over gelukkige medewerkers. En vooral hoe werkgevers hier mee omgingen. Of nog beter, op inspeelden. Ik bleef natuurlijk even hangen. Want zoals je misschien wel weet hebben we met de Regio Academy een serie rond dit thema.

Er kwam een vrouw uit de zorg aan het woord. Zij kon via een app haar eigen rooster inplannen. Zo kon zij als vanzelfsprekend wat later beginnen om haar kinderen naar school te kunnen brengen. Ook haar werkgever werd geïnterviewd. Hij vertelde hoe goed het werkte. Mensen kunnen zelf een huis kopen van een paar ton, maar zouden niet zelf hun werktijden kunnen plannen? Dat zou toch vreemd zijn? Inderdaad. Er was tot nu toe nog nooit een nachtdienst overgeslagen. Mensen regelen het met elkaar. Het resultaat van verantwoordelijkheden afstaan.

Daarna volgde een eigenaar van een bedrijf waar gewerkt wordt zonder baas. Iedereen staat daar achter beslissingen. Anders worden die niet genomen. Het resultaat? Zeer gemotiveerde collega’s. Vrijwel geen ziekteverzuim. En betere cijfers. Supermooi dus!

Zeker niet geheel toevallig dat ik bleef kijken. Op 12 november strijken we met de Regio Academy neer in het Provinciehuis in Zwolle. Voor weer zo’n mooie congresdag. Over dit onderwerp. Wil je meer weten? Kom dan ook of kijk in ieder geval even op www.gelukkigstecongres.nl.

Bericht delen:
Kornelis
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact