Wat als je er niet meer bent?

Tijdens een onderzoekje voor een ander blogstukje, die nog geschreven moet worden, stuitte ik op een website die me op een ander vraagstuk bracht. Het was Ello, een social network dat vorig jaar in het nieuws kwam als een veelbelovend anti-Facebook network. Die wind is alweer een tijdje geleden overgewaaid. Nu zijn er in het verleden meerdere social network start-ups geweest die het hebben geprobeerd, maar die inmiddels niet meer bestaan.

Bij het zoeken naar dergelijke social networks stuitte ik op een site genaamd ‘Deadsocial’. Via deze site/dienst krijg je de mogelijkheid om alvast een bericht te schrijven voor als je bent overleden, die na je overlijden gepost moet worden door een door jou aangewezen executeur. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om een digitale ‘laatste wil’ te schrijven en je inloggegevens vast te leggen, zodat al je accounts op het juiste tijdstip verwijderd kunnen worden.

Dit is een, naar mijn mening, mooie en zeker vriendelijkere wijze van het verwijderen van je profielen vergeleken met de stappen die op dit moment bij onder andere Google en Facebook doorlopen moet worden. Daar moet familie door middel van het aanvragen en aanleveren van documenten aantonen dat ze familie zijn en dat je daadwerkelijk overleden bent om zo toegang te krijgen tot je accounts. Op zich niet verkeerd, maar voor de familie niet een erg plezierige rompslomp naast alle andere ‘ellende’ waar ze al mee te maken krijgen.

Wat dat betreft gaat mijn voorkeur uit naar zoiets als ‘Deadsocial’ waarbij je alles in eigen hand houdt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Heb je het op een andere wijze geregeld of leef je digitaal voort?

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact