videostreamers

Wanneer de ping uitsterft

Zo’n 1,5 jaar geleden stuitte ik per toeval, zoals meestal bij zoeken en surfen naar nieuwtjes, op Twitcasting. Het was een app voor op de smartphone voor ‘iets’ met video en Twitter. Bij nader onderzoek bleek dat het bedoeld was voor het streamen van video via Twitter. Vooral in Japan was het booming (en dat is het nu nog steeds). Dat het voor de Japanse markt bedoeld was, was aan de interface goed te zien. Heel, heel druk met schreeuwende, fluoriderende kleuren. In de rest van de wereld werd er op dat moment nog geen aandacht aan geschonken.

En tot een paar weken geleden had ik er ook niet meer aan gedacht. Dat veranderde met de reuring rond Meerkat (http://meerkatapp.co). Er werd binnen no-time flink gestreamd en getweet. Daar kwam ik achter nadat ik er ooit zijdelings over had gehoord en als interesse even op m’n smartphone had gezet. Om de haverklap pingde mijn smartphone dat er weer een stream was opgestart. Binnen enkele dagen kwam Twitter met een concurrerende app genaamd Periscope (https://www.periscope.tv).

Het grote verschil tussen beide diensten is dat Meerkat de gestreamde video niet bewaard en Periscope wel. Tenminste, een stukje van de video. Daarbij ziet Periscope er visueel net iets prettiger en gebruiksvriendelijker uit. En ook na installatie van Periscope pingde mijn smartphone er weer behoorlijk op los. Vanaf begin vorige week zijn de pingen van Meerkat verstomd. Wat betreft Periscope is het ook wat rustiger geworden maar op gezette tijden komen ze toch weer even los. Zelf gebruik ik toch liever Ustream (http://www.ustream.tv) waar je de gestreamde video helemaal van kunt bewaren en je een eigen kanaal hebt en kunt inrichten.

Ik kijk uit naar de ontwikkelingen van video en livestreams en vraag ik me af wanneer ‘The Truman Show’ (http://www.moviemeter.nl/film/189) werkelijkheid wordt. Ondertussen blijf ik Meerkat en Periscope toch nog even in de gaten houden om te kijken wanneer de ping helemaal uitsterft.

Een kleine noot: De eerste streamingsdienst voor Twitter was er al in 2009 en heette Twitvid. In 2012 is Twitvid gerebrand naar Telly (http://telly.com), een sociaal kanaal waar je video’s kunt vinden en uploaden vanuit sociale kanalen. Tegenwoordig kun je er ook films en series vinden.

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact