Waar blijft de tijd?

 

En dan sta je ineens aan de andere kant van de tafel. Enthousiast te vertellen over je dagelijks werk. Bij een communicatiebureau waarin communicatieadvies, contentmanagement, multimediaontwikkeling en grafische vormgeving mooi gecombineerd worden.

Derdeklassers VMBO, HAVO en VWO staan in de rij om een blik te werpen in hun toekomst. Beroepenvoorlichting in het Parkgebouw in Rijssen, maandag 27 januari. Bezocht door maar liefst 900 leerlingen van middelbaren scholen uit de regio. Dat zijn er meer dan ooit, meldt de organiserende Rotary tevreden.

Het lukt me nog net een kopje koffie achterover te slaan. Ons beroep blijkt populair. Ik geef voorlichting met twee stagiaires, die gemotiveerd vertellen over hun pas verworven praktijkervaring. Welke opleiding moet je volgen om bij een communicatiebureau aan de slag te kunnen? Welke vakken moet ik kiezen? Wat zijn de nadelen van het communicatievak? Hoe ziet je werkdag er zoal uit? Wat is grafische vormgeving eigenlijk precies? We proberen elke vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, zonder al te veel vakjargon. Het moet wel leuk blijven voor veertien- tot zeventienjarigen.

Wat wist je zelf op die leeftijd? Wist ik al wat ik wilde worden? Ik had wel wat ideeën. Ik wilde architect worden, maar blonk niet uit in exacte vakken. Journalistiek sprak me aan en ook een reclamebureau trok me wel. Ik bezocht de beroepenvoorlichting…in het Parkgebouw in Rijssen. Waar blijft de tijd! Mooi om te zien dat het beroep dat ik uiteindelijk koos, communicatieadviseur en tekstschrijver, toekomst lijkt te hebben. En ik zou zo weer dezelfde keuze maken. Jongens, meiden, tot over een paar jaar!

Esther

Bericht delen:
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact