Vernieuwingskracht

 

Werken met de rem erop. Althans zo voelt het soms aan. Steeds vaker geven onze opdrachtgevers aan te werken met eigen drukwerkpartners. Dat is voor mij al lang niet vreemd meer. Maar volgens mij heeft dit voor alle betrokken partijen wel een nadelig effect. Ik zal proberen uit te leggen waarom…

Zo maar een voorbeeld: Catapult  krijgt van een klant de opdracht om een uitnodiging te maken voor een specifiek evenement. Normaal gesproken hebben onze ontwerpers mooie vernieuwende ideeën hiervoor. En pakken ze meestal goed uit. In het achterhoofd natuurlijk wel rekening houdend met het budget. En het is voor mij vaak puzzelen wat daarbij grafisch mogelijk en verantwoord is. Tot zover helemaal TOP (love my job )! Maar… de opdrachtgever geeft aan dat het drukwerk naar partij X moet voor al hun grafische uitingen. Dan voel ik het al aankomen!  We zijn nu  beperkt in de mogelijkheden van wat de betrokken partij aan kan. En dat is natuurlijk niet negatief bedoeld, maar het geeft wel extra hobbels.

We kijken altijd uit naar nieuwe producten en/of diensten die uniek in de markt zijn. Catapult loopt graag voorop met de nieuwste ontwikkelingen (zie ook www.catapult.nl/drukwerkbegeleiding/). Voor deze nieuwste ontwikkelingen hebben de betreffende bedrijven investeringen gedaan  en zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld  een nieuw drukprocedé, afwerking en/of veredeling. Bij deze partijen kun je specifiek drukwerk dan ook goed  inkopen. Maar als de door de klant aangegeven partij het zelf uit moet gaan zoeken en zelfs misschien zelf in moet kopen (!), lopen de kosten onnodig op.

In veel  gevallen wordt een alternatief geboden met iets wat de partij zelf wel in huis heeft, iets dat bij lange na niet de uitwerking en uitstraling heeft van wat wij voor ogen hebben. En niet te vergeten de extra risico’s  voor hun eigen partij. Als er toch een klus wordt aangenomen waarmee deze weinig ervaring heeft en het vervolgens helemaal fout gaat in de uitwerking.

Bedrijven zullen  zeker goede relaties hebben met hun vaste leveranciers. En dat respecteren wij ook. Maar heeft het niet meer nadelen dan voordelen? Kijk als bedrijf om je heen, er zijn zoveel nieuwe middelen en ontwikkelingen. Je haalt  je kleding en boodschappen toch ook niet altijd bij één en dezelfde winkel?

 

Bericht delen:
Martin
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact