Verlanglijstje

Jaaa, hij is weer aangebroken: de decembermaand. Het lijkt wel of het elk jaar eerder zo ver is. Sneller. Voordat je er erg in hebt, is er weer een jaar voorbij. ‘What’s another year?’ Tijd voor reflectie. Het doet je altijd weer even omkijken naar je eigen leven, vind ik.

Ben ik meegegaan in de hectiek zoals dat op dit moment normaal is, of bepaal ik mijn eigen koers? Doe ik de dingen die ikzelf belangrijk en leuk vind? Dingen waar ik blij en gelukkig van word? Of laat ik mij meeslepen door wat anderen belangrijk vinden in dit leven? Ben ik inderdaad een beetje raar omdat ik niet wil zwemmen met dolfijnen in een of ander ver land of geen voettocht door India wil maken? Ben ik dan de enige die niet vrolijk wordt van het maken van verre reizen of hippe city trips, maar het heerlijk vindt op de bank met een kop koffie, boek en mijn teckel slapend op mijn voeten?

Het fijnste van weggaan is voor mij altijd het thuiskomen. Ben ik hopeloos ouderwets, omdat ik niet mee ga in de wereld van alle social media? In deze wereld waarin we verdwaald lijken te zijn, een wereld waarin we leven met en in reactie op elkaar. Ergens onderweg zijn we onszelf wellicht kwijtgeraakt. Ik doe er niet aan mee. Niet spannend, niet hip, niet hot! Inderdaad. Maar het is wel waar ik gelukkig van word!

Zoals ik laatst las, is er dankzij Claudia de Breij tegenwoordig ook een ‘fuck-it list’ in plaats van een bucketlist.  Wat fijn. Helemaal mee eens!! Waarom moeten wij een lijst maken met dingen die we van onszelf nog moeten? Had ik in dit leven maar eerder de moed gehad om ook een fuck-it list te hebben en daar dan ook ronduit voor uit te komen. Ik had hem natuurlijk wel, maar ook schroom om daar dan ook echt achter te staan. Je wilt natuurlijk niet dat anderen je als apart ervaren. Je wilt er blijkbaar toch bij horen, ook al is dat ten koste van jezelf. Maar steeds vaker merk ik dat er meer mensen zijn als ik die ervoor durven uit te komen dat ze hun eigen keuzes maken. Dapper! Als iemand weer eens zegt dat ik toch een lekker gezapig leventje heb, dan zal ik voortaan zeggen dat ik dat ook heel graag zo wil houden en dat dat dus een bewuste keuze is. Dat ik het leven op zich al een avontuurlijke reis vind en dat ik na alles wat ik op die reis heb meegemaakt, blij ben dat ik nu even in wat rustiger vaarwater zit. Die rust als een zegen ervaar en dat ik dus een fuck-it list heb en daar ook voor durf uit te komen. Stoere taal!

Wat ik laatst ook las en helemaal mooi vind: het hebben van een luckylist. Waarom maken we niet een lijst met alle dingen waar we blij van worden en dankbaar voor zijn! Iedereen heeft die momenten, dingen , personen, gebeurtenissen. Men zei het natuurlijk al veel eerder: ‘count your blessings’. Kijk niet langer naar wat je niet in je leven hebt, maar kijk naar wat er wel is en geniet daar bewust van. Blijkbaar is dat waar veel mensen toch naar op zoek zijn in deze idiote wereld.

Dan loop je niet langer achter jezelf en de feiten aan en op zoek naar… Ja, naar wat? Altijd op zoek naar anders, beter, meer… En zoals op dit moment via alle media tot ons komt: goed is niet meer goed genoeg. Alles moet groter, beter, luxer, meer, spannender, hipper. Maar loop je dan niet voorbij aan wat er nu is? Ik denk ook dat daarom cursussen mindfullness, meditatie apps of workshops als slow cooking erg in trek zijn. Omdat men toch naar een beetje balans zoekt in dit hectische leven.

Als je al een verlanglijstje hebt voor de komende feestdagen, dan hoop ik dat het een luckylist is en dat er een reisje op staat. Een mooie verre reis: ‘All Inclusive’. Nee, is niet duur, sterker nog…. kost niets. Niet eentje naar een ver oord, maar een reis naar BINNEN. Om een stukje van jezelf te vinden.

 Yesterday is History, Tomorrow is a Mistery, but Today is a Gift.

Veel liefs voor 2016!

 

Bericht delen:
Claire
2 jaar ago

Single Comment

  1. Prachtig geschreven Claire! Dikke knuf

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact