Inspirerend congres YoastCon

Uit je comfortzone

Of ik mee wilde naar YoastCon over WordPress plugins, the rise of machines, internet security, hacking tips en $ 135,549,73 wilde uitsparen bij de bouw van een volgende site? Natuurlijk, ik regel oppas. Voelde me gevleid hiervoor gevraagd te worden als communicatieadviseur en contentmanager. Dan word je serieus genomen toch? Eerlijk: één collega had afgezegd en de ander wilde niet alleen. Al was ik ‘second best’, ik ging mee naar -wat bleek- een congres van een jubilerende plugin-ontwikkelaar voor WordPress. Catapult bouwt veel van dit soort sites en maakt dankbaar gebruik van de plugins voor met name SEO-proof content (vrij vertaald goede tekst voor Google-resultaten) en webstatistieken. In het Engels klinkt het meteen een stuk ingewikkelder en angstaanjagender in mijn optiek, maar dat is nu eenmaal ‘common sense’. Het werd een congres met een internationaal en zeer gemêleerd publiek, topsprekers van ‘all over the world’, inspirerende verhalen afgewisseld met cadeautjes, lekkere hapjes en drankjes op een retro-locatie aan de Waal in Nijmegen.

Wat heb ik geleerd?

In een notendop. In maar liefst 400 slides liet Marcus Tandler ons ervaren dat zoekmachines steeds intelligenter worden. Relevante sites met goede content hebben toekomst. Het van buitenaf beïnvloeden van zoekresultaten wordt alleen maar moeilijker. Google zal ons altijd een stap voor zijn.

Het WordPress platform groeit. Dat daagt hackers uit hun slag te slaan. Hoe beveilig je je website? Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze speech van Tony Perez mij, als niet-techneut, boven de pet ging. Mijn collega -een webbouwer- wist zijn aandacht er gelukkig wel driekwartier bij te houden. Ik koos ervoor mijn mail en social media accounts te checken…ook dat gaat gewoon door.

Workshops

Tijdens de twee workshops die volgden leerde ik dat we dankzij een handige plugin in het content management systeem veel meer relevante webstatistieken tot onze beschikking hebben, dan verwacht. Meten is weten. Op basis van metingen kunnen we sites continu beter maken. Soms met minimale ingrepen. Kwestie van oefenen, ‘trial and error’. In de workshop over content en SEO hoorde ik tot mijn eigen verbazing weinig nieuws. Kreeg ik wellicht de bevestiging op de goede weg te zijn met dagelijkse online content updates en blogs.

Cabaret

Vlaming Karl Gilis gaf een hoop do’s en dont’s voor functioneel webdesign. Hoe optimaliseren we de conversie? Niet alleen met A/B tests. Wel of geen menu, zwarte buttons of groene vinkjes? Best practices zijn er eigenlijk niet. Wat de ene keer werkt, werkt op een andere site echt niet. Wat een komiek is deze man. Zou het prima doen als cabaretier in het theater. Klap op de vuurpeil was het betoog van Chris Lema, een Amerikaan waar je zowel letterlijk als figuurlijk niet omheen kon. Heel Amerikaans scandeerden we zijn mantra: Hope is not a strategy. Leren van de fouten van een ander en zo een hoop geld besparen.

#Yoast bedank! Het was een inspirerende dag.

Esther

Bericht delen:
Esther
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact