Trends 2013

Wat wordt de trend van 2013? Er zijn veel sites en blogs die aan het begin van het jaar voorspellen wat de nieuwe trends gaan worden. Welke vlucht kan ‘mobiel’ nog verder nemen in 2013? Ecotrends anno 2013: producten en diensten moeten letterlijk nieuw leven voortbrengen! Apps het nieuwe medicijn? Consumenten maken gebruik van ‘health apps’ en digitale hulpmiddelen, en stappen dan naar medische professionals met de vraag of zo’n product in orde is, of het helpt en of het ook officieel voorgeschreven kan worden als onderdeel van de behandeling. Apps op recept dus. Een andere trend is crowdfunding: consumenten raken steeds meer betrokken bij de financiering en ontwikkeling van nieuwe producten en merken.

Zo maar een paar voorbeelden van de huidige ontwikkelingen. Maar deze trends waren er ook al in 2012. Kunnen we dan ook wel spreken over trends in jaartallen? Consumententrends houden zich niet aan kalenderjaren of andere tijdsindelingen. Ze komen voort uit andere trends of smelten daar juist mee samen.

En dat is precies waar het interessant wordt… Want trendwatchen draait om het toepassen! Nieuwe ontwikkelingen zijn niet alleen ‘leuk om te weten’, maar dienen je te inspireren. Tijd dus om actie te ondernemen: gebruik de trends om nieuwe producten of diensten voor 2013 te bedenken…. Geen reden tot klagen!

Nog even een feit van afgelopen jaar: 3FM Serious Request haalt met de actie van een week glazen huis in Enschede (weken van te voren waren er al acties ) een totaal bedrag op van € 12.251.661. Maar met oud en nieuw ging in drie dagen tijd naar schatting € 70.000.000 aan vuurwerk de lucht in. Dat meldde de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN). Trend of gewoonte?

Bericht delen:
Martin
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact