mr bean humor

Top 5 mooiste humor

Er is mij gevraagd om deze keer de rubriek Top 5 te voorzien van input. Tjah, waar moet je het dan over hebben? Ik heb veel met muziek, techniek en racewereld, maar het is ook wel een beetje afgezaagd om het daar weer over te hebben. Nee, ik ben eens na gaan denken wat mij persoonlijk erg aanspreekt, iets dat mij blij maakt, iets dat mij energie geeft: humor!

Iedereen… oké, bijna iedereen, heeft humor in zich. Zoals Wikipedia het definieert: “Het vermogen om iets wat grappig, amusant of geestig is aan te voelen, te waarderen of tot uitdrukking te brengen.” Misschien wel één van de mooiste dingen die wij als mens beheren en waarderen. Het helpt mensen over iets heen te komen, om een kleine ruzie te sussen of om simpelweg je dag leuk door te komen. En het is supergezond om te lachen.

Mij leek het een leuk en grappig idee om mijn top 5 in te vullen met de beste grappenmakers. Hieronder vind je een overzicht met de beste producties/cabaretiers op het gebied van humor, elk voorzien van een (wat mij betreft) geweldig mooi fragment.

jochem myjer

1. Jochem Myjer Jochem staat bij mij op de eerste plek omdat hij zowel een goeie imitator is als cabaretier. Druk is hij zeker, misschien té druk voor sommigen, maar hij krijgt iedereen op de grond van het lachen. Ik heb alle shows gezien en alles was verschrikkelijk goed. Eén van de mooiste shows is ‘Het schoolreisje’.

Bert Visscher

2. Bert Visscher Ik zou hem het liefst samen met Jochem op de eerste plek zetten, ze zijn allebei super, superdruk maar maken geweldige shows. Ze zijn tevens in het echte leven ook nog goed bevriend met elkaar. Ze gaan zelfs samen op vakantie. Stel je eens voor! Bij Bert Visscher denk ik direct aan de prachtige show over kamperen. Iedereen kent de uitdrukking wel: “bingo in je blote reet”. Bekijk een klein stukje van deze prachtige show, waarbij hij de meest fascinerende dingen van kamperen, haarfijn beschrijft.

Mr. Bean

3. Mr. Bean Mijn broer was en is nog steeds groot fan van Mr. Bean. Hij speelde de VHS-banden heel wat keren af en ik keek graag mee! Al vanaf 1990 is Mr. Bean één van de meest favoriete komiek/acteur allertijden. Bekend om zijn droge manier van doen, Teddy zijn knuffel en natuurlijk om zijn prachtig groene Mini. Een zeer mooie aflevering van zijn tv-serie is dat Mr. Bean naar het zwembad gaat.

Najib Amhali

4. Najib Amhali Wie kent hem niet. De grappenmakende Marokkaan. En nee, dat is niet racistisch bedoelt. Hij is een geweldige cabaretier die als geen andere grappen mag/kan maken over Marokkanen, maar ook over de doorsnee Nederlander. Die combinatie maakt hem één van de beste cabaretiers die wij ins ons land kennen. Hij kreeg in 1998 zelfs de bijnaam ‘De Marokkaan uit de Jordaan’. Bekijk een topper van een show: Broodje Shoarma.

judeska-fc-lip

5. FC Kip. En dan gaat het natuurlijk vooral om Jandino Asporaat. Hij kwam begin jaren ‘90 naar Nederland, waarna hij al snel bekend werd om zijn geweldige lach en humor. FC Kip is een serie die zich afspeelt in een kipfastfoodketen. Jandino speelt hier de rol van de onbeschofte medewerkster Judeska. Er is een compilatie gemaakt met daarin de leukste fragmenten. Bekijk ze, geniet en lach!

Bericht delen:
Jurre Hengstman
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact