Tijd voor een lijstje

Mensen die mij op twitter volgen (@kornelisw) weten het inmiddels wel. Ik praat veel. Ook online. Over van alles wat me bezig houdt. Communicatie, social media, reclame. Maar ook voetbal en muziek. Ik geef het in mijn twitterbio al aan, dus zeg niet dat je het niet wist… Dacht dat het daarom misschien wel leuk was om ook eens een blogje aan een ander onderwerp dan communicatie te wijden. En omdat de periode rond de jaarwisseling er een is van jaarlijstjes, deel ik vandaag mijn muzikale top 10 van 2012 met jullie. Dauwpop programmeur Frank Satink startte het ooit eens en inmiddels mailen tientallen bekenden en minder bekenden van elkaar ieder een top 10 van cd’s die het afgelopen jaar uitkwamen. Ik stuurde de mijne al in december rond en kwam erachter dat ik een plaatje vergeten was, zodat ik nu tot mijn definitieve top 11 ben gekomen. Ik zou zeggen, mensen met Spotify succes. Daar gaan we:

1
Mark Lanegan band – blues funeral
(niks over te zeggen, zag de man jaren geleden, toen ik nog studeerde, in Vera als zanger van de screaming trees en ben altijd volgeling gebleven…)

2
The tragically Hip – now for plan a 
(geweldige plaat weer die tot het eind boeit, sterke nog de beste nummers komen pas aan het eind)

3
Dinosaur JR – I bet on sky
(i rest my case, als je de eerste tonen hoort, weet je het al)

4
Cloud nothings – attack & release
(overdonderend, en dan toch nog tegenvallend op lowlands)

5
Bruce Springsteen – Wrecking Ball 
(hele mooie plaat, die vooral na zijn optreden op Pinkpop afgelopen jaar viel als het welbekende kwartje)

6
Gaslight anthem – handwritten
(ik draai ‘m nog steeds)

7
Audacity – mellow cruisers
(nog maar net ontdekt dankzij Elpee Groningen, ga dat horen)

8
Michael kiwanuka – home again
(was ook zo mooi op NorthSeaJazz)

9
Deus – following sea
(staan toch weer te veel mooie liedjes op)

10
Doe maar versies – limmen tapes
(elke dag in de cd speler, alles gaat voorbij, behalve die stijl van mij)

—-

En mag eigenlijk niet bij een top 10, maar ja

11
Damien durado – maraqopa
(prachtig plaatje)

Weet niet of jullie er wat aan hebben, maar ik ben het toch maar mooi kwijt.

Bericht delen:
Kornelis
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact