The next big thing

Ontwikkelingen op het gebied van technologie en de digitale wereld lijken elkaar snel op te volgen. Zelf, vanwege mijn interesse en werk, probeer ik zoveel mogelijk bronnen te volgen op dat gebied. Ik zie veel leuke en interessante dingen voorbij komen, maar heb het gevoel dat de grote ‘explosie’ nog even op zich laat wachten.

De laatste, tenminste voor mijn gevoel, grote ‘bang’ kwam door de iPhone. Na die lancering kwam er van alles los en ontwikkelde zich van alles op diverse gebieden. Daarna kwam natuurlijk onder andere de Google Glass, de VR Brillen, smartwatches en self driving cars, maar dat zorgde toch niet voor zo’n naschok qua ontwikkeling zoals de iPhone. Althans, voor het grote publiek.

Er zijn wel ontwikkelingen, die zijn kort in het nieuws, maar vinden nog geen weg of zijn niet beschikbaar voor iedereen. Volgens mij komt dat, doordat het allemaal (nog) losse dingen zijn. Waar ik naar uitkijk is het moment dat iemand met het idee komt en de mogelijkheden heeft om een aantal dingen bij elkaar te brengen. Pas als de HoloLens van Microsoft, een holografische computer (denk bijvoorbeeld aan de film Disclosure met Michael Douglas), de Soli (een chip waardoor het mogelijk is door middel van micro-gebaren dingen te bedienen) en Jacquard (kort gezegd printplaatjes en geleidende garens verwerkt of geweven in textiel), allemaal projecten van Google, bij elkaar komen, verwacht ik dat er weer een hele grote explosie van ontwikkelingen komt die snel het grote publiek zal bereiken.

Nog even wachten dus. Of zie jij ‘The next big thing’ al aankomen?

 

Bronnen:

Microsoft HoloLens
Google Soli project
Google Jacquard

 

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact