Stop it!

Na mijn debuut van vorig jaar heb ik er een jaar lang naar uit gekeken: de Strongmanrun 2017. Ik had mezelf voorgenomen om goed te trainen. Missie #failed. Tot twee weken voor de wedstrijd helemaal niet gesport. Ik was mega verkouden en had keelpijn. Energie was in geen velden of wegen te bekennen. Vitamine C-tabletten slikken en veel rusten was het advies. De dag voor het evenement voelde ik me weer wat beter. Ik hakte de knoop door: starten morgen. Veel onzekerheid stroomde er door mij heen. Ben ik echt wel fit genoeg? Zet ik wel een fatsoenlijke tijd neer? Wordt het wel een fijne loop? Vorig jaar had ik me voorgenomen dit jaar top 100 vrouwen te gaan lopen. Dat doel probeerde ik gezien mijn voorbereiding maar snel te vergeten.

Going for the kill
D-day! Ik begon de wedstrijddag met 2 borden macaroni. Lekker! Toen ik aankwam op het wedstrijdterrein stroomde ik meteen vol met energie. Nog even een banaan en een mueslireep naar binnen werken en ik was ready to go. Ik stond in het startblok ‘going for the kill’. Na de warming up hoorde ik het startschot en al snel liep ik door de poort om te starten. Running time! 21km en 46 obstakels trotseren.

Struikelen over twijfels
De eerste kilometers struikelde ik bijna over mijn twijfels. Ben ik al moe? Kan ik nog fijn ademhalen? Voel ik mijn benen al pijn doen? Stop it! Na een tijdje liet ik het los. Want waarom zo druk maken? Genieten moest ik! Van de sfeer, de gave obstakels, de strong(wo)mans en natuurlijk de toeschouwers.

Doel bereikt
Na 15 kilometer begon mijn knie pijn te doen. Het was nog niet helemaal hersteld van mijn scooter-ongelukje 1,5 maand geleden. Niet aan denken en doorrennen (of was het inmiddels strompelen?). Doorzetten. Op naar de finish! En die passeerde ik in een tijd van 02:51:24. Ik kwam als 66e vrouw binnen. Enorm blij! Mijn doel (top 100 vrouwen) was bereikt! Waarom maakte ik me zoveel zorgen vooraf? Stop it!

Luisteren naar legends
Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die soms te veel nadenkt en struikelt over twijfels. Denken dat je iets niet kunt, bang bent om te falen en daarom iets achterwege laat. Stop it! We zouden meer moeten luisteren naar onderstaande legends. Want je kunt meer dan je denkt!

Bericht delen:
Marlijn
8 maanden ago

Single Comment

  1. Leuk stukje Marlijn!
    Je bent een kanjer! Trots op mijn dochter😍!

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact