Stap in een andere wereld

Ik was al even op zoek naar een onderwerp voor een blogstukje. Waar zou ik deze keer over kunnen schrijven? Nieuwe digitale trends voor komend jaar? Daarover zijn eind vorig jaar en begin dit jaar al veelvoudige berichten en posts via diverse media gedeeld. Maar even mee wachten tot er wat echt interessante ontwikkelingen zijn qua trends. Stabiliteit van computersystemen die wat te wensen overlaten zowel op gebied van Mac als Windows? Daar heb ik op dit moment geen goede oplossingen voor of interessant nieuws over, dat werd het dus ook niet.

En toen kwam laatst in een flits een leuk onderwerp voorbij vliegen in het programma ‘Jinek’. Het heeft te maken met VR (Virtual Reality), een onderwerp dat we vaker hebben behandeld vanwege de potentie die we in deze technologische ontwikkeling zien. Wat is er dan? Nou, in de stad St. Petersburg in Florida staat een Dalí Museum. En daar heb je de mogelijkheid om door middel van VR een wandeling te maken in een schilderij van Dalí. Fantastisch! Echt geweldig om te zien.

Oké, het is een beetje ver weg om zomaar naartoe te gaan, maar wat er in de video getoond wordt, geeft al een prachtige indruk. Daar begint het brein al weer van te ratelen. Zou het niet interessant en spannend zijn om bijvoorbeeld door de ‘Nachtwacht’ van Rembrandt te kunnen lopen en misschien iets nieuws, letterlijk, in het schilderij te kunnen ontdekken? Of door het lijnen- en vlakkenspel van Mondriaan te kunnen lopen. Zou het toepasbaar zijn op bijvoorbeeld films, in plaats van het kijken met een 3D-bril, er doorheen te kunnen lopen en scenes dan vanuit verschillende oogpunten te kunnen meemaken?

Waar zou jij graag binnen willen wandelen?

Bron: The Dali Museum (http://thedali.org/)

Bericht delen:
Roy
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact