Een stap in de goede richting

Als communicatiebureau zetten we regelmatig Facebook bedrijfspagina’s op en beheren we deze voor klanten. In het verleden werd bij het aanmaken van een bedrijfspagina hier een persoonlijke Facebookprofiel aan gekoppeld. Dit had verschillende nadelen. Bijvoorbeeld overdrachtsproblemen wanneer een medewerker vertrok bij een bedrijf, of er werd door een medewerker per ongeluk een bericht gepost onder een bedrijfsaccount in plaats van een persoonlijk account.

Na lang aandringen van velen heeft Facebook nu eindelijk een stap in de goede richting gezet met een nieuw platform: ‘Facebook for business’. Het platform ziet er qua opzet goed uit, je moet er eerst wel even induiken op de logica en werking te kunnen doorgronden. Het fijne van dit platform is dat je nu alles op één plek hebt. Als communicatiebureau kunnen wij dus nu vanaf deze tool al onze bedrijfspagina’s van klanten beheren. Het grootste voordeel van ‘Facebook for business’ is in mijn ogen naast het overzicht, dat je gemakkelijk zelf nieuwe advertentieaccounts kan aanmaken (voor nieuwe klanten). Iets wat tot voorheen via Facebook of een omweg moest (nieuw account aanmaken op apart profiel).

Facebook Bedrijfsmanager is geschikt voor iedereen die (meerdere) Facebookpagina’s beheert, maar ook persoonlijke profiel hoeft toegevoegd te worden, maar met je e-mailadres, dit kan dus ook je zakelijke adres zijn. Facebook Bedrijfsmanager maak je hier aan.

roy blog 2

Wanneer je een account hebt aangemaakt moet je de diverse onderdelen zoals bedrijfspagina’s, apps en advertentieaccounts aan het platform koppelen. Daarna kun je via het menu-item ‘instellingen bedrijfsmanager’ direct bij alle onderdelen. Vanuit ‘instellingen bedrijfsmanager’ kun je personen uitnodigen en koppelen aan de diverse onderdelen en ze de juiste functie toewijzen.

roy blog 1

Facebook Bedrijfsmanager beschikt ook over andere mooie opties, zoals de sectie ‘projecten’. Hier kun je een bedrijfspagina, het advertentieaccount en de bijhorende apps bij elkaar zetten. Daarbij kun je een productcatalogus aanmaken waar je je producten onder zet met bijbehorende gegevens, deze zijn dan weer gemakkelijk te gebruiken om posts en/of advertenties aan te maken. Verder is er nog de mogelijkheid om Instagramaccounts toe te voegen en gedeelde groepen aan te maken.

Heb je hulp nodig of vragen? We helpen je graag verder de goede kant op.

Bericht delen:
Roy
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact