Spring is in the air

Je ruikt het. Je merkt het. Je voelt het. In de namiddag blijft het langer licht. In de ochtend is het eerder licht. Ja hoor…. de lente komt eraan. Wat heerlijk, we zijn eraan toe denk ik. Jammer natuurlijk wel dat we onze alles verhullende dikke, zwarte panty’s en laarzen straks weer uit moeten.

De lente kondigt zich bij Catapult aan dit jaar. Niet met de geboorte van een lammetje, maar met de nieuwe meisjes baby van onze Marloes. Gisteren is zij bevallen en stuurde aan ons de foto van een prachtig, lief, klein meisje, genaamd Pomme!

Hoe prachtig gaat het toch allemaal in de natuur, waarin alles zijn eigen tijd heeft. Hoe donker, koud en lang de winter ook is geweest, het wordt altijd weer lente. Het gaat vanzelf en wij hoeven daar als mens, zoals we altijd graag doen, niets aan te sturen. We kunnen niets versnellen en niets vertragen. Het komt precies op de juiste tijd.

Misschien kunnen we daar een voorbeeld aan nemen in ons eigen leven. Loslaten en vertrouwen dat het goed komt. Vertrouwen dat je in je eigen leven altijd op tijd loopt. Dat de dingen komen en gaan op de juiste tijd zoals dat bij jouw leven hoort. Wij menen controle te hebben en te kunnen regelen, maar dat blijkt keer op keer een illusie.

Loslaten en vertrouwen. Wellicht de meest ingewikkelde begrippen in het leven. Het zijn werkwoorden. Je hebt het idee dat het om actie vraagt zoals dat bij een werkwoord hoort. Dat vinden we prettig omdat we dan iets concreets kunnen doen, goed of fout. Maar dit vereist juist passief gedrag lijkt mij. Vooral jezelf naar binnen richten. Zelfreflectie. Niets doen, geduld, afwachten, maar wel alert blijven. Je overgeven aan de flow van het leven. En wanneer nodig weer actie ondernemen. Je voelt het, je weet het. Diep van binnen! Dat wat bij jou hoort, positief of negatief!

Vertrouw erop!

Lieve lente groet,
Claire

 

Bericht delen:
Claire
1 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact