sponsoring

Sponsoring

Wat wordt er tegenwoordig niet gesponsord. Festivals, sportevenementen, exposities, noem maar op. Maar is er minder sponsoring dan een paar jaar geleden. Heeft dit te maken met de recessie? Is er sprake van overkill? Zet je het bedrijf of organisatie echt in de picture als je bijvoorbeeld een evenement sponsort? En zijn deze mensen dan je doelgroep? Is het rendement hiervan meetbaar? Of zijn er inmiddels betere kanalen zoals social media, die wel meetbaar zijn.

Sponsoring is wel een begrip geworden in onze maatschappij. Het begint al bij de kinderen op school met bijvoorbeeld een sponsorloop. En jeugdvoetbal met tenues/trainingspakken. Zo kreeg ik afgelopen week de vraag of ik al benaderd was voor sponsoring. Hoezo ingebakken in onze cultuur?

Voor voetbal is een shirtsponsor essentieel geworden. Neem bijvoorbeeld maar eens een shirtsponsor van jaren terug van een grote voetbalclub in Nederland. Als je deze namen noemt kan bijna iedereen invullen bij welke club deze sponsor hoort of hoorde. TDK, UNIVE en PHILIPS.

Er komt wel steeds meer opmerkelijke shirtsponsoring. Wat dacht je van UNICEF en dichter bij huis BLIJDORP (tijdelijk) en TOVERLAND. Waarvan ik denk dat de trainer van de laatste maar al te graag zou willen dat hij kon toveren!!!

Maar ook individuele sponsoring. Aan welke sporter denk je als het merk SANEX valt?  EAGON, TVM en Essent zijn sponsoren die wij kennen van het schaatsen. RABO….Was en is wielrennen en een( beetje) paardensport en hockey natuurlijk. Met deze laatste kom je dan ook in de discussie waarom een sponsor zijn of haar naam verleent aan een bepaalde sport. Is het dan toch de juiste doelgroep van deze sponsor? Rintje Ritsma versus SANEX versterkt elkaar. Een duidelijk voorbeeld van een win win situatie.

Rabobank ging met het sponsoren van wielerploeg voor de filosofie ‘betrokkenheid’. Daar dachten de wielrenners zelf iets anders over. Die betrokken de sponsor iets minder in het gehele verhaal. Tenzij de sponsor al wist wat er aan de hand was. Maar dat kan ik mij absoluut niet voorstellen. Hoe dan ook, sponsoring zal altijd wel blijven. In welke vorm dan ook. Kijk maar eens naar je eigen omgeving. Word jij ook gesponsord door iemand voor het fonds/organisatie waar je voor inzet? Of je sport?

Bericht delen:
Martin
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact