Print is dead!

Hoezo, print is dead????
In het nieuws en grafisch branche informatie krijg je het ene naar het ander faillissement van drukkerijen om de oren. En we hoeven zeker niet te ontkennen dat het drukwerk steeds minder wordt. Althans minder?

Het zit meer in oplages en intensiviteit van drukwerk die achteruit gaan. Print krijgt meer de rol van ondersteuning voor projecten. De meeste informatie is te verkrijgen met online kanalen en word vaak begeleid met drukwerk. Print wordt vaak ingezet als teaser met informatie die online verder is uitgewerkt. Denk alleen maar aan de QR code. Informatie die je van gedrukte media in samenwerking met je smartphone brengt naar juiste website. Zo krijg je steeds meer en meer digitaal. Zelfs drukpersen gaan naar digitaal. Het digitaal drukken heeft de afgelopen jaren een aantal enorme stappen gemaakt. En mogelijkheden met digitaal drukwerk worden steeds groter. Drukken en personaliseren en adresseren in 1 drukgang is geen probleem.

Maar de meeste pure form van drukwerk blijft toch wel machtig hoor! Ik kijk graag vooruit naar nieuwe ontwikkelingen op grafisch gebied. Maar soms is terug kijken ook goed.

Een tijdje terug kwam ik een documentaire tegen over drukwerk met beelden van bijna 100 jaar terug.

Deze vorm van drukwerk is helemaal niet meer up to date vandaag de dag. Maar is aan het uitgroeien naar Cult Print. Zo is er in Nashville een HATCH Show print drukkerij die posters voor theaters en muziek evenementen maakt op de oude manier. Zij drukken in Letterpress van houten letters en vormen. Een heel bewerkelijk vorm van drukken maar ook zo mooi!

Want zeg nou eerlijk waar vind je nog zulke posters?

Zelf ook drukken met letterpress? Kijk hier

Ook een HATCH Show print van je favoriete band kopen? Kijk hier

Bericht delen:

2 Comments

 1. Werk zelf bij een krant, ik zie helaas geen echte toekomst meer voor de gedrukte krant dankzij alle gratis nieuwsgaring.

  • Martin

   Valentijn
   Geloof dat wat jij aangeeft ook deels echt wel de realiteit is!
   De markt veranderd snel. Focus ligt op het moment op digitaal drukwerk. Snel, kleine oplage en goedkoper dan conventioneel.
   Zie ook het stuk 5 trends dat Richard van Hoorn op linkedin heeft geplaatst.

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact