prei-large

Prei ovenschotel

Hierbij het recept van een heerlijke preischotel uit de oven met knapperig korstje. Heb al eerder eens een preirecept gedeeld maar dat was met aardappeltjes. Deze is met spaghettini. Doe het niet met een andere pasta, maar echt met spaghettini. Dit maakt het extra romig en is echt heel lekker en snel.

Ingrediënten :
3 preien
400 gram rundergehakt
200 gram gerookte spekblokjes
2 puntpaprika’s (kleingesneden)
1 bakje kruiden roomkaas
1 zakje geraspte oude kaas
Paneermeel (zoveel als je lekker vind)
½ pakje vloeibare slagroom
Vers gemalen peper
¾ pak spagettini (Honig)

Kook de spaghettini volgens de gebruiksaanwijzing 5 minuten. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Doe een beetje olijfolie in de wok, laat heet worden en roerbak hierin de spekblokjes en het gehakt. Was de preien en snijdt deze in kleine stukjes. Was de paprika’s en snijdt deze ook in kleine stukjes.
Beide even mee garen in wok, maar vooral niet te lang zodat de groente beetgaar blijft.

Doe de gekookte spaghettini in een grote ovenschaal. Doe hierbij de roomkaas en meng het geheel goed door elkaar. Doe hierdoor ook de slagroom en meng geheel goed door. Dan het gehakt- en groentenprutteltje er ook goed doorheen mengen. Strooi over geheel wat vers gemalen peper. Over het geheel nu goed wat geraspte kaas.

Dan als finishing touch: paneermeer erover heen strooien. Voor een lekker knapperig korstje!! Alhoewel mijn zoon dan altijd zegt : “dat is zooooo jaren 80!” Maar… wel erg lekker.

Eet smakelijk.

Bericht delen:
Claire
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact