Positief Virus

b2

 

Nu iedereen weer terug van vakantie is, wordt het tijd om weer fris te beginnen. Hopelijk hebben jullie allemaal een virus opgelopen in de vakantie. Dan bedoel ik natuurlijk wel een Positief Virus. Zoals iedereen weet, letten wij mensen vaak op de dingen die fout gaan. En kijken wij hoe dit beter kan en moet. Maar waarom de nadruk leggen op het verbeteren van de twintig procent die fout gaat? Waarom niet de nadruk leggen op de tachtig procent die wel goed gaat? Geven wij elkaar wel genoeg complimentjes? Want van een compliment groei je! Niet alleen als je er een krijgt, maar ook als je er een geeft.

Stichting Collectief GoedBezig heeft complimentenmachines en wil hiermee dat positieve gevoel verspreiden. In kauwgomballen machines stopten zij GoedBezig-buttons. Deze machines worden onder meer neergezet bij scholen en bedrijven, en aan iedere uitgedeelde  button  wordt  ook vaak een bijdrage voor  een goed doel gekoppeld. Bijvoorbeeld bij scholen (o.a. als inzet tegen pesten) in het Westland werd door de ASN bank, bij iedere uitgedeelde button, een euro aan WAR Child gedoneerd. Het achterliggende idee voor bedrijven: kernkwaliteiten van medewerkers krijgen zichtbaarheid. Men kan de complimentenmachines huren en per gegeven compliment een bedrag doneren aan een goed doel.

Goed bezig, toch? Voor meer informatie hierover kun je naar www.goedbezig.eu. Leuk idee, maar ik denk dat  wij hier bij Catapult deze positiviteit ook kunnen verspreiden zonder machine in de hal. Ja, toch?

Positieve groet!

Bericht delen:
Claire
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact