OverDeSchuttingBeeld

Over de schutting

Weer een worp over de schutting: briefings die Catapult de afgelopen periode binnenkreeg. Om een beeld te schetsen van wat Catapult bezighoudt en creëert.

Harmeling Interieurconcepten in Rijssen ontwerpt en realiseert nationaal en internationaal maatwerk interieurs voor winkels, retailketens en verzorgt projectinrichting voor onder meer het onderwijs, de sport, kantoren en de medische zorg. Om in beeld te komen en te blijven van individuele winkels en ketens was er behoefte aan een opvallende advertentiecampagne.

Harmeling hoopt conversaties op gang te brengen over gerealiseerde interieurs. Het bedrijf deelt succesverhalen, inspireert ondernemers en hoopt van tevreden opdrachtgevers ambassadeurs te maken. Met onder meer publicaties op de site en Facebook pagina en redactionele aandacht in relevante off- en online media. Harmeling is in beeld en wil dat versterken met een onderscheidende advertentiecampagne.

Wat veel interieurbouwers doen in hun campagnes ligt voor de hand. Prachtige interieurs laten zien. En een winkelinterieur breng je het beste in beeld als er geen bezoekers zijn. Maar precies daarmee sla je –denken Harmeling en Catapult- de plank mis. Want het interieur draagt juist bij aan het aantrekken van meer klanten, het verhogen van het aantal impulsbezoeken en uiteindelijk vergroten van de omzet. Die winkel moet bomvol zijn. Hoe vertalen we dat gegeven naar een advertentiecampagne?

Dat was een proces. Catapult maakte schetsontwerpen van winkels waar mensen met de benen uit hingen met een tekst: We hadden u graag gerealiseerde interieurconcepten getoond, maar u ziet door de mensen het interieur niet meer. Hetzelfde idee brachten we tot uiting met een heel witte en puur tekstuele advertentie. Wegens succes geen ruimte voor foto’s van door Harmeling gerealiseerde interieurs. De insteek was leuk, maar we kregen de advertentiecampagne niet rond. Samen besloten we het over een andere boeg te gooien.

Bewust, omdat de retail het merkbaar zwaar heeft. Maar een groepje ondernemers durft, en is in staat, nu te investeren in een nieuw interieur. De nieuwe campagne stak in op samenwerking en het bieden van toegevoegde waarde. U bent retailer, wij zijn interieurbouwer. Samen realiseren wij uw succes. En: U bent retailer, wij zijn restyler. Samen realiseren wij uw succes. Toch bleef het oorspronkelijke idee prikkelen.

In 2014 was de tijd rijp voor een nieuwe campagne. En ineens hadden we het. Het ultieme idee. We waren zelf enthousiast en ook Harmeling was meteen overstag. In de campagne staat steeds een product centraal met de vraag of de lezer benieuwd is hoe Harmeling helpt het aan de man te brengen. Op de website en de Facebookpagina komt de lezer daar achter. Dankzij inspirerende interieurs. Het concept nodigt uit tot storytelling. Over de totstandkoming van maatwerk interieurs, het vakmanschap en kwaliteitsbesef en de samenwerking met opdrachtgevers.

De advertentie verscheen in RetailTrends, Instore en Edelmetaal. De online banner wordt getoond in RetailNews en zorgt voor traffic op de website. In het WorldFasionCenter in Amsterdam komt de advertentie via narrowcasting in beeld. Wat vind jij van de nieuwe advertentiecampagne?

Bericht delen:
Esther
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact