Open brief aan Mark Zuckerberg

Ja, ja. Ik weet het. De kans dat Facebook iets met mijn voorstel gaat doen, is behoorlijk klein. Maar wie niet waagt…..

Geachte heer Zuckerberg, Beste Mark,

Al geruime tijd ben ik Facebook-gebruiker. De laatste tijd echter, irriteert me uw Facebook meer en meer. Hierdoor treft u me steeds minder online. En volgens mij is dat niet nodig. Ik heb een advies voor u waarmee u Facebook een stuk kunt verbeteren. Doe er uw voordeel mee!

Ik verlies mijn interesse in Facebook omdat ik de informatie die me voorgeschoteld wordt, steeds minder relevant vind. Te vaak moet ik me door een berg  ‘vindt-een-vriend-leuk-berichten’ of ‘klakkeloos-gedeelde-berichten’ worstelen. Kunt u daar niet iets aan doen?

Ik stel voor om de mogelijkheid van het delen van berichten, zonder dat er iets aan toegevoegd wordt, onmogelijk te maken. Dwing iedereen de update te verrijken met iets persoonlijks. Wat iemand van de update vindt of waarom men denkt dat ik dit wil zien. Ik heb vriendschapsverzoeken geaccepteerd omdat ik geïnteresseerd ben in die persoon en niet om mee te werken aan acties waarmee een prijs gewonnen kan worden bij één of ander commerciële partij. Of om te zien dat iemand eigenlijk niets te melden heeft en daarom maar iets deelt van een derde die ik niet ken. En als we toch bezig zijn, haal er dan ook meteen even de melding af dat iemand een bedrijf of vereniging leuk vindt.  

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Een persoonlijk bedankje voor deze tip zou leuk zijn, maar hoeft niet per se.

Met vriendelijke groet,

Herald Vos

Note: Beste Facebook-vriend. Stel nou dat Mark Z. mijn voorstel niet overneemt. Dat kan natuurlijk gebeuren. Doe me dan een lol en hou op met klakkeloos delen van dingen die je tegenkomt. Vraag je af of je vrienden (of vage kennissen) echt wel op deze update zitten te wachten. Deel bijvoorbeeld deze blog, maar pas nadat je hebt gemeld dat je het heel erg met me eens bent….

 

Bericht delen:
Herald
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact