Op een andere manier pensioen-communiceren

Op een andere manier pensioen-communiceren….

Wij kijken natuurlijk naar de wet. Die staat centraal bij pensioencommunicatie. Dat is een soort van basis. Maar we kijken ook naar wat de AFM bijvoorbeeld zegt. ‘’Van overzicht, naar inzicht, naar actie.’’ En dan praat je ineens over gedragsverandering. En daar is natuurlijk veel meer voor nodig dan alleen het zenden van communicatie. Zeker als je het bij het zenden van informatie hebt over een UPO en een startbrief, tegenwoordig een pensioen 1-2-3.

De deelnemer centraal betekent dat we het liefst 1-op-1 communiceren. Dat zou optimaal zijn. Maar het betekent minimaal dat je onderscheid maakt in segmenten. Dat kan natuurlijk gebaseerd zijn op leeftijd. Dat zie je vaak gebeuren. Maar segmenteren op gedragskenmerken werkt vaak beter. Want de groep die totaal niet met zijn of haar pensioen bezig is, is veel groter dan de groep die dat wel is. Deze groep mensen krijgen we met de standaard communicatie niet van inzicht naar actie. Terwijl dat met de financieel bewuste groep misschien wel werkt.

Je moet communicatie afstemmen op gedrag. Je realiseren dat voor de onbewuste groep de traditionele communicatie methodiek van kennis-houding-gedrag niet meer werkt is stap één.

 

Bericht delen:
Kornelis
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact