Ontwikkeling of evolutie

Van huis uit zijnde creatieve dtp’er heb ik het afgelopen decennium vele ontwikkelingen gezien en ondergaan op het gebied van desktoppublishing. Diverse softwarepakketten en workflows zijn langs gekomen en werkgebieden zijn verschoven. Met de komst van de digitale revolutie, verschuiving van drukwerk naar digitale publicaties heb ik de afgelopen jaren me steeds meer verdiept en onderzoek gepleegd naar nieuwe communicatiemiddelen. Door onder andere sociale media en de mogelijkheden hiervan ben ik steeds meer, met steeds grotere interesse en enthousiasme, in de wereld van webdesign gedoken.

De ontwikkelingen in webdesign volgen zich ook in steeds groter tempo op. De grootste en meest veelbelovende ontwikkeling die op dit moment gaande is, heeft te maken met html5 en responsive design. Met de veranderingen en ontwikkeling van diverse computersystemen is het soms lastig het juiste toe te passen. Niet alles werkt of functioneert op alle systemen hetzelfde waarbij je ook nog rekening moet houden met de persoonlijke instellingen op de diverse computersystemen.

Het responsive design intrigeert me het meest op dit moment. Hier komt de toepassing van techniek, werking en design van een website mooi bij elkaar en wordt ook rekening gehouden met hoe het werkt op de diverse systemen en/of apparaten zoals pc’s, smartphones en tablets.

Er zijn natuurlijk legio zowel mooie en goede, als wat minder gelukte voorbeelden te vinden op het web. Enkele voorbeelden hiervan zie je hier onder. Heb jij ook mooie of inspirerende voorbeelden deel ze dan gerust.

Ondertussen blijf ik me verdiepen, ontwikkelen en verwonderen over wat er mogelijk is op het web.

1. Rosso Carmilla is een mooi voorbeeld van horizontale navigatie en gebruik van de parallax-techniek (webpagina waar verschillende lagen over elkaar heen schuiven).

2. Ben the bodygard. Hier staat storytelling centraal, door gebruik van parallax-techniek en vertical-scrolling wordt er een verhaal verteld.

3. Polecat is een mooi voorbeeld van verticale navigatie, steeds vaker worden sites op deze manier opgebouwd. Er wordt hier geen gebruik meer gemaakt van diverse pagina’s maar van verschillende secties op één pagina.

4. Global Humanitarian Assistance is een qua design en techniek mooi opgebouwde site, maar de hoeveelheid van informatie en mogelijkheden (die soms niet goed zichtbaar zijn) maakt de site onoverzichtelijk.

En als laatste diverse projecten/experimenten op webgebied waar je je zult verbazen over wat er technisch allemaal mogelijk is als er html5 wordt gebruikt (via bigspaceship.com).

Bericht delen:

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact