Typhoon

Omver geblazen

Tijd voor een nieuw nummer op onze Spotify lijst. Ook tijd om er een uit te halen. Laat ik daar eens mee beginnen. Een die ik er zelf in gestopt heb, zou ik zeggen. Niet omdat het een slecht nummer is natuurlijk, maar drie nummers van jezelf in de lijst wordt wat te veel van het goede. ‘Clean Up’ van Drivin n Cryin gaat eruit. Een cover van Tim Knol. Prachtig lied. Maar nu tijd voor wat anders.

Een nummer van een man uit Zwolle, die op Nu.nl wordt omschreven als rapper, dichter, zanger en levensgenieter. En hoewel ik mezelf niet als hiphopper zou omschrijven…ahum….was ik altijd al wel gegrepen door Nederlandstalige rap. Vroeger al maakte Osdorp Posse in zaal Struik in Heino een onuitwisbare indruk. En later natuurlijk Opgezwolle met explosieve optredens op ondermeer Lowlands. Maar die mannen hebben hun vleugels uitgeslagen. Zo heeft Opgezwolle-lid Sticks met collega’s vorig jaar al een prachtplaat met zijn nieuwe Great Minds afgeleverd. Beluister ‘m eens zou ik zeggen.

‘Nog 1 keer’ had maar zo mijn toevoeging op onze Catapult lijst kunnen zijn. Maar het wordt wat anders. Zondag werd ik namelijk weggeblazen door het optreden van een andere Zwollenaar, Typhoon in de grote Bravo tent op het Lowlands terrein. Zondag is altijd een beetje zo’n dag dat je denkt “hoe lang blijf ik hier nog?”. Al twee dagen van band naar band gelopen, met te weinig slaap, wil de gedachte van “lekker naar huis” nog wel eens de overhand krijgen. Maar ik moest blijven dit jaar. Want ik wilde dit perse zien.

Zijn nieuwe plaat “Lobi da basi” draaide ik grijs. Zijn lied voor onze koning en koningin vond ik prachtig (bekijk ‘m HIER). Dus er stond wat te gebeuren… En het was de moeite waard! Door de kranten werd het de volgende dag zo’n beetje gebombardeerd tot beste show van het weekend. Voor de mensen die het niet gezien hebben…er zijn opnames van: HIER.

Voor onze lijst kies ik voor de eerste single van de nieuwe plaat: ‘Hemel valt’. Het had natuurlijk ook zijn nieuwe single kunnen zijn, omdat daar een andere favoriet, Andre Manuel, aan meedoet. Maar ‘Hemel valt’ is favoriet (op dit moment), omdat zang en rap daar prachtig samen komen.

Catapult’s sound

Bericht delen:
Kornelis
4 jaar ago

Single Comment

  1. Passende titel. Hij blaast je inderdaad omver. Wat een energie, wat een plezier op dat podium en wat een feest bij zijn publiek. Dat was ook zo op North Sea Jazz. Een aanrader absoluut. Ik ga zeker naar een van zijn concerten.
    Dank voor de links naar zijn optreden op Lowland.

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact