Nieuwjaar, nieuw begin, new Catapult!

Deze week zijn alle collega’s weer aanwezig en terug van vakantie. Opstart met een heerlijk nieuwjaarsontbijt. Een frisse start, een nieuw begin. Er ligt een heel nieuw jaar voor ons met ongekende mogelijkheden. Concreet nieuw bij Catapult: witte muren, zithoek bij Remy in de kamer , vloerkleed in spreekkamer, voor iedereen een andere werkplek en… vissen als huisdier! En ja: ik geef ze eten iedere dag! Na met oudjaar terug te hebben gekeken en stil te hebben gestaan om te overdenken, is het nu tijd om vooruit te blikken.

Ik laat achter in 2017
Denk dat het goed is om in dit nieuwe jaar een statement aan jezelf te maken ‘ik laat achter in 2017, dat wat mijn leven niet meer dient’. Deze zin alleen geeft je lucht. Je mag loslaten en jezelf toestaan om te kappen met dingen die je energie kosten in plaats van opleveren. Zonder jouw eigen toestemming om dingen achter je te laten, kom je niet in beweging en gaat dit nieuwe jaar op het vorige lijken. En hoe fijn en spannend is het om het nieuwe (lees mogelijkheden en kansen) toe te laten. Daar echt ruimte voor te hebben, zonder beperkende overtuigingen. Maar groei en bloei komt alleen tot stand door een goede manier van snoeien.

Ruimte voor nieuw
Hoe meer ‘oud’ je schrapt, hoe meer ruimte er komt voor ‘nieuw’! Maak een lijst van dingen die je blij maken en waar je energie van krijgt. Maak ook een lijst van energie slurpers en ruis. Laat die wegvloeien uit je leven (voor zover mogelijk). Ga zoveel mogelijk genieten van de dingen die je doet. Word blij en heb weer mooie verlangens en dromen. Denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Focus
Heb je grote of kleine dromen voor 2018? Het helpt enorm als je die helder voor ogen hebt, dat zijn immers de mooie waardevolle dingen waar jij voor wilt gaan komend jaar. Waar leg jij jouw focus? Waar wil jij tijd voor maken? Waar haal jij voldoening uit? Wat en wie is belangrijk in jouw leven?  Hoe wil jij je voelen als je ’s ochtends je bed uitstapt? Hoe wil jij je voelen als je op je werkplek binnenkomt en als je in de avond weer thuiskomt? Wat is daar voor nodig? Hoe ga je dat realiseren? Welke kwaliteit of talent wil jij volop gaan inzetten? Wat wil je neerzetten in 2018?

Ga dit jaar in plaats van een worst-case-scenario eens voor een best-case-scenario: want wat als alles lukt?

Inspirerende groet,
Claire

Bericht delen:
Claire
3 maanden ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact