Bianca-Jonkers-catapult

Nieuwe expositie bij Catapult: Bianca Jonkers

Dagelijks maakt ze logistieke analyses voor haar werkgever. Een exact vak. In haar vrije tijd bewerkt ze grote, abstracte schilderdoeken. Omringd door grote potten brengt ze met een spatel dikke lagen verf aan. Haar armspieren gespannen en met veel kracht. Bianca Nijveld-Jonkers houdt niet van het mengen van kleuren: “Ik werk met de kracht van elke individuele kleur. Oranje en rood kunnen elkaar versterken. Paars met rood en zwart zijn indringend aanwezig. Blauwe kleuren met witte nuances zorgen voor andere, meer liefelijke effecten.”

Houdt ervan of laat gaan

“In mijn schilderijen zitten verborgen nuances. Als iemand geïnteresseerd is in een doek, dan wil ik er graag iets over vertellen. Maar een schilderij moet je vooral aanspreken: ‘Love it, hate it’. Ik schilder ruim zeven jaar. De zolder is tot schilderruimte omgebouwd: veel lichtinval, witte muren, maar op de vloer klodders verf. Ik schilder het liefst in een doorleefd T-shirt. “Love &  Peace” staat erop. Gedrukt.”

Kom eens langs bij Catapult in deze donkere dagen om de fleurige kunst van Bianca te bekijken! Dat is dagelijks mogelijk van 9.00-17.00 uur. De expositie duurt tot maart 2015.

Bericht delen:
Claire
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact