Expositie Frank Bouwmeester – Niet voor watjes!

Tekenen, dat wilde Frank Bouwmeester. “Daar kun je je brood niet mee verdienen”, dachten zijn ouders. Hij ging naar de DEVA-vakschool (schilderen/beeldhouwen), startte als zeventienjarige op de Rietveldacademie in Amsterdam en rondde de AKI in Enschede af. Daarnaast heeft hij ook de PABO afgerond. Een keurige lijst. Zijn brood verdient hij op bijzondere manieren!

Bouwmeester tatoeëert sinds 2010 in zijn studio Huid en Staal in Hengelo. Maar mocht u voor een standaard werkje gaan, dan bent u bij hem niet aan het juiste adres. “Een tatoeage staat voor het leven. Het moet een weloverwogen beslissing zijn. Daarom ontwerp ik voor degene die een tatoeage wil een persoonlijke afbeelding of passende tekst. Samen met de klant pas ik deze zo nodig aan en dan plaats ik de tatoeage. Ik heb geen tatoeageshop waar je binnenkomt en een keuze maakt uit een standaard boekwerk. Ja: ik heb zelf ook tatoeages”. Op zijn armen staan authentieke tekeningen. Sommige kleuren zijn vervaagd. Over een bestaande tatoeage is een bahco (moersleutel) geplaatst. Een vriendelijke uitstraling en hartelijke gesprekken zijn mogelijk niet wat je direct verwacht bij iemand met een beroep dat soms vraagtekens oproept. Vooroordelen, zo blijkt. Bouwmeester doet inmiddels meer dan tatoeëren alleen, verlegt zijn werkterrein. Hij ontwikkelt zich als kunstenaar en is uniek in het Custom Paint beschilderen van motortanks, helmen en zijspannen.

Huid en Staal
De beschilderde motortanks, helmen en het zijspan hebben hun eigen signatuur. Stoer, maar vaak met een verwijzing naar een emotionele gebeurtenis in het leven van de eigenaar. Begin 2014 schilderde Bouwmeester de bevrijding van D-day, 6 juni 1944, naar eigen ontwerp. “Voor de eigenaar van de motor en voor mij was het tonen van het eindresultaat een zowel mooi als ook beladen moment. Vraag mij niet hoe het hem lukte, maar de eigenaar staat met Poetin en de beschilderde motor op de foto. Kijk. Een foto is het bewijs”. We proberen Frank wat sappige verhalen te ontlokken. Ja, hij kent jongens van motorclubs. Tegelijkertijd toont hij trots zijn zoon en dochter. Wekelijks enthousiasmeert en begeleidt hij basisschoolleerlingen bij creatieve tekenlessen op school. Een veelzijdig mens.

De reclameschilder: nostalgie en ambacht
Mooi klassiek en nostalgisch zijn de handgeschilderde namen op winkelruiten. Afgelopen week schilderde Frank in fraaie sierletters de naam op de etalageruiten en de entree van een winkelpand in Brugge. Klassieke uithangborden versieren een straatbeeld. Heeft u geen winkel, maar wel een huis met klassieke voordeur? Daar kan uw naam en huisnummer op geschilderd worden. Puur ambachtswerk, uit de losse pols.

Burning rubber
Tot slot, maar niet in de laatste plaats, mag vermeld worden dat deze terecht te noemen kunstenaar motoren op maat bouwt. ‘Burning rubber’ is de bedrijfsnaam. Het komende jaar staat Frank bij diverse evenementen, waaronder ‘Rusty Gold’ en ‘Beards, Bikes and Bodywork’ in Amsterdam’ en ‘Bigtwin Bikeshow’ Rosmalen. Maar ook op ‘the Battle of the nations’, op het TT Circuit in Assen. Maar eerst nu bij Catapult in Hellendoorn: de expositie Huid en staal. Bouwmeester is er geboren! Welkom.

 

 

Bericht delen:
2 jaar ago

Single Comment

  1. Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Catapult.

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact