My best…| Remy

Ik neem jullie even mee terug in de tijd… Mijn jeugd. Ik heb van mijn achtste tot mijn veertiende gebadmintond. Niet alleen op straat en op de camping, maar echt heel fanatiek. Ik was zo’n zielig kind waarvan de vader de trainer was en oprichter van zijn eigen badmintonclub met een paar vrienden. Ik was zo’n beetje het eerste jeugdlid. Je snapt wel dat ik een enorme prestatiedrang had. De club moest op de kaart komen te staan. Bijna iedere avond van de week werd er getraind en als er geen training was gingen we extra conditie opbouwen in het stadspark of het bos. Kilometers maken. Op zaterdag zaten we in de competitie met ons team en op de zondagen had ik districtstraining of deed ik mee aan wedstrijden.

Dan waren er ook nog trainingsweekenden over de grens. Overnachten bij vreemde mensen waarvan je taal niet begreep. Ik heb zelfs nog meegedaan met de Nederlandse kampioenschappen. Zat je een weekend in Papendal en sliep je weer bij vreemde mensen. Ik was blij dat het afgelopen was en dat ik naar huis mocht.

Afijn. Aan alles komt een eind. Mijn ouders gingen scheiden, ik werd erg ziek, moest revalideren en een jaartje overdoen op school en ik begon te puberen. Tegenwoordig speel ik alleen nog badminton op camping. Ik heb mijn oude racket nog en een paar mooie veren shuttles. Voelt toch altijd nog fantastisch. Verder loop ik recreatief hard en rij ik recreatief paard. En heel af en toe speel ik nog een potje tennis met mijn oude trainer. Hij snapt er niets van dat ik niet meer die drive heb om per se te winnen. Hij heeft er nog altijd een blessure voor over om dat ene punt te maken.

Ik heb mijn focus verlegd. Die blessure kan ik helemaal niet gebruiken. Ik wil topfit zijn voor het werk dat ik nu doe. Alert zijn. Actief. Overal op inspelend. Dat zit er nu eenmaal in. Sometimes you win en sometimes you loose. Maar nog steeds heel fanatiek om die ene competitie te winnen, met mijn team Catapult. En als dat lukt dan… is dat my best…

 

 

Bericht delen:
Remy
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact