My best… Marvin

Deze ‘My best…’-editie is het de beurt aan mij. Het leuke aan deze rubriek is dat ‘ie vrij breed te interpreteren is. Het beste, leukste, indrukwekkendste, interessantste dat je ooit hebt gedaan, meegemaakt, gepresteerd, ondergaan of bijgewoond. Vul maar in, het kan van alles zijn.

Ik neem jullie even mee terug naar 2008. Triggerfinger bracht toen het album ‘What Grabs Ya?’ uit. Dat was nog ver voordat het Belgische trio doorbrak met ‘I Follow Rivers’, mede door toedoen van 3fm-DJ Giel Beelen en hun optredens als de huisband van De Wereld Draait Door. Op Hemelvaartsdag 2008 stond de band op Dauwpop en in oktober dat jaar in De Lantaarn. Beide in Hellendoorn, dus een thuiswedstrijd voor me. Goede vrienden van me en mijn (toen nog) vriendin waren, net als ik, onder de indruk. Wow! Wat een live-band! Daar wilden we wel meer van zien.

In december 2008 treed de band op in Café De Zwaan in Heeswijk Dinther. Waar? Het Brabantse Heeswijk Dinther. Met z’n vieren reizen we af om er een overnachting aan vast te knopen. Het café is sinds 1881 te vinden in het centrum van het dorp. Naast de biljarts, darts en tafelvoetbal heeft het bruine café ook een zaaltje ernaast, van de kroeg gescheiden door schuifwanden. De zaal is duister, warm, niet al te groot, heeft een laag plafond, wat statafels achterin en een provisorisch podium dat met enkele stappen te bestrijken is. Niet bepaald een concertzaal. Toch worden er regelmatig optredens en festivals georganiseerd. Zo ook het ‘Verrie Herrie Fest’ met twee Belgische bands, waaronder Triggerfinger. Nou, dat wordt wat.

Voordat het zaaltje opent, wordt er gesoundcheckt. Het op een kier zetten van de schuifwand om al even te luisteren, wordt aan de bar met afkeurende blikken van de stamgasten onthaald. Maar even wachten dus. Na het openen van de zaal blijven de stamgasten onbewogen. De rest begeeft zich naar de ruimte met het podium. Nog best veel mensen die blijkbaar, net als wij, voor het optreden komen. Wat volgt is een enthousiast en dampend optreden met een boel dito concertgangers in een zaaltje dat er eigenlijk niet geschikt voor is. Een boel opgetogen Brabanders. Het enthousiasme en de sfeer die we ervaren, hebben we niet eerder meegemaakt. Ergens in de nachtelijke uren –het exacte tijdstip moet ik je schuldig blijven– gaan we voldaan terug naar ons ietwat oubollige hotel. Wat een avond!

Inmiddels is de band bekend bij een breed publiek en verkoopt het veel grotere concertzalen uit. En eerlijk? In Café De Zwaan hebben we vast niet het ’beste’ concert gezien. Dat kan ook bijna niet in een zaaltje dat qua geluid te wensen over liet. Maar het is die plek op dat moment met die sfeer… die ervaring waar ik één van de beste concertherinneringen aan overgehouden heb.

Bericht delen:
Marvin
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact