My best | Bier verkopen kan iedereen

Bij de Olympische Spelen zeggen ze altijd dat de laatste ‘games’ de beste waren. Ik vraag het me wel eens af. Die keer dat Eric Heiden 5 gouden medailles won, vond ik toch wel een heel mooie editie hoor. Van bands hoor ik het ook altijd. Die zijn altijd helemaal gek van hun laatste plaat. Terwijl ik meestal hun eerste of hooguit tweede album tot mijn favoriet uitroep. ‘Ten’ van Pearl Jam bijvoorbeeld, of ‘Up to Here’ van the Tragically Hip, ‘Definitely Maybe’ van Oasis, ‘Siamese Dream’ van the Smashing Pumpkins, om over ‘Nevermind’ van Nirvana nog maar niet te spreken.

Komende donderdag breng ik m’n derde boekje uit. M’n beste natuurlijk. Dat moet je zeggen. Maar ‘Raak!’ dat ik samen met Rudie schreef werd verplichte stof op de Hogeschool van Rotterdam. Dat gaf wel een enorme kick. En ‘Tweets oet Twente’? Boekje 2. Verkocht meer dan 1.000 keer en zorgde voor een enorme hoeveelheid optredens op de Overijssels podia over social media. Met een zaal met een paar 100 man bij In de wal als kwantitatief hoogtepunt en een lezinkje in Poppodium Metropool als persoonlijke favoriet.

Het derde boek? Dat gaat over pensioencommunicatie. Het heet ‘Bier verkopen kan iedereen’. Want verhalen over pensioen aan de man brengen is andere koek. Ik ging ervoor bij 20 specialisten uit de sector langs. Interviewde ze en kwam met mooie, positieve verhalen terug. Hoe het anders moet. Omdat het beter kan. Grote en kleine fondsen, een verzekeraar, de AFM, 3 universiteiten en heel veel anderen werkten mee. Echt super! Ik zie het dan ook niet als een boekje van mij. Maar als een gezamenlijk product. Dat ik toevallig optekende. Trots ben ik er op. Heel erg. En hoop dat mensen er veel aan hebben. My best? Zeker weten!

www.bierverkopenkaniedereen.nl

 

Bericht delen:
Kornelis
3 jaar ago

4 Comments

  1. Gefeliciteerd Kornelis, Een mooie herinnering: Jouw ‘Tweets oet Twente-boekwerk’ werd besproken tijdens een bijeenkomst (waarbij jij noch catapult bij betrokken was, dus onpartijdig), Een enthousiaste cursist vroeg of de tweets / verhalen het Fries vertaalt konden worden.

  2. kornelis wetsema

    haha goed om te horen Simone en dank je!

  3. Leuk boekje over pensioencommunicatie met de verschillende invalshoeken van een aantal (pensioen)communicatiespecialisten. Wat ik mis bij het boekje is jouw eigen reflectie. Wat heb je nu geleerd over pensioencommunicatie? Wat zijn de do’s en don’ts? Heb jij nu de antwoorden?

  4. kornelis wetsema

    Hallo Peter, dank voor je reactie. en natuurlijk je compliment. ik heb geprobeerd de lessen die ik heb geleerd aan te geven in het laatste hoofdstuk waarin Roos Kuip mij interviewt nadat ik alle specialisten gesproken had. Daar staat ook wel een opsomming is. Een paar highlights daar uit wat mij betreft: Belangrijke les is dat we veel beter na moeten denken over het doel van de communicatie. Welk gedrag beoog je. En waarom gebeurt dat nu al niet? Dus wat is de reden van dat niet voorkomen van het gewenste gedrag. Dan: leer je doelgroep zo goed mogelijk kennen. Een-op-een communicatie werkt nou eenmaal het best. Veder: probeer pensioen dichterbij te halen. En geef het een positieve associatie. En misschien wel het belangrijkst: haal die strikte scheiding tussen de verschillende afzenders weg. Hartelijke groet, Kornelis

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact