Min wordt plus

Een vraag vooraf: welke browser gebruikt u als u deze blog leest? Ik durf te wedden dat dit Chrome, Firefox, of Safari is. Is het echter Internet Explorer? Dan kan ik u melden dat u een uitstervend ras bent. Het is namelijk zo dat Internet Explorer, in vergelijking met eerder genoemde browsers, ronduit beroerd is. Het is traag, slonzig, inflexibel en zit vol advertenties: niet mee te werken dus. Ik ben overigens niet de enige die dit vindt. Het marktaandeel van Internet Explorer is ten opzichte van 2006 met bijna 50% gedaald naar 16%. Bij Microsoft zagen ze dit met lede ogen aan, vaak ontkennend dat andere browsers meer compatibel zijn met de harde werkers van tegenwoordig.

Echter, bij Microsoft hebben ze de oogkleppen aan de kant gegooid en een fantastische campagne bedacht voor hun nieuwe browser. Waar eerdere reclames vaak pure propaganda waren, is deze campagne realistisch en slaat het de spijker op z’n kop. Moraal van het verhaal: Ok, Internet Explorer was slecht, maar het wordt beter. En dat alles verpakt in een leuk jasje.

Jezelf (als bedrijf) bewust niet positioneren als ‘the best there is’ vergt lef, maar creëert sympathie.  Maak van je minpunt je pluspunt. Hetzelfde trucje doen ze al langer bij Avis, de nummer 2 autoverhuurder ter wereld, door gebruik te maken van de pay-off: “We try harder”. Wat vindt u?

Lars

Bericht delen:

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact