Dauwpop logo 2013

Lowlands

Ja vandaag weer nieuwe namen bekend voor Dauwpop. En niet de minste: Frank Turner, Andy Burrows, Bass Drum of Death, Therapy? en Vanderbuyst. Komen daarbovenop nog eens Claw Boys Claw, Kaiser Chiefs, Traumahelikopter en The Horse Company. Een prima line up. Afgelopen zaterdag in de voorverkoop gegaan en nog steeds niet uitverkocht. 45 euro mensen voor zoveel moois.

Nee dan Lowlands, binnen drie kwartier uitverkocht. En niet op de namen. Alabama Shakes, Slayer prima en Bullet for My Valentine okay, maar om daar nou op uit te verkopen.

Elk jaar neem ik me voor niet weer mee te doen aan deze idioterie, maar telkens ga ik weer door de knieeen.

Dit jaar maar eens niet achter de computer om het toch weer te proberen. 10.00 uur, 10.30 uur, ha ik had mezelf onder controle. 10.33, een kennis van me van de muziekwinkel mailde of hij twee tickets moest scoren, hij was het hele menu al door en hoefde alleen nog maar te betalen…

Afijn, ik ben twee tickets rijker. Of ik even 376,50 euro over wilde maken. Ik herhaal, of ik even 376,50 euro over wilde maken. Maar dat was dan wel inclusief 10 euro servicekosten per kaartje!!!. Ik herhaal 10 euro per kaartje. Okay, de twee maal 3,50 euro annuleringskosten zaten er dan ook bij in.

Per band omgerekend is het niet zoveel geld. Het zal beslist, maar ik ga niet alle bands kijken.

Waar gaat het naar toe? Ik hoor steeds meer mensen klagen over deze exorbitante bedragen en dat ze het (gaan) weigeren.

Maar goed, binnen drie kwartier uitverkocht is toch weer een nieuw record.

Sneu voor de liefhebbers die er niet doorgekomen zijn maar wel binnen een half uur de kaarten op Marktplaats aangeboden zien voor nog eens minimaal 50 euro extra. Het is hun goed recht, maar ik hoop dat ze er mee blijven zitten.

Hoe lang kunnen festivals als oa Lowlands en Pinkpop dit volhouden. Het zal toch niet lang meer duren of er komt een omslag en ze raken ze aan de straatstenen niet meer kwijt.

O ja, het schijnt dat een biertje daar ook nog eens € 2,60 of meer moet gaan kosten.

Ik ga de line up afwachten, het kan best zijn dat ik mijn tickets ook op marktplaats zet (overigens wel tegen het aankoopbedrag) en met dat geld andere leuke festivalletjes ga bezoeken, alternatieven genoeg.

Ha, 45 euro voor Dauwpop is zo gek nog niet.

Bericht delen:
Ewald
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact