Londen? Just do it!

Londen? Just do it!

Rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en gezellige pubs, het karakteristieke straatbeeld van Londen uit films. Slechts een uur vliegen vanuit Nederland en ik kwam in die film terecht. Ik gaf mijn moeder een weekend Londen voor haar 60e verjaardag. En wat hebben we genoten! Inspiratie genoeg voor deze blog.

We begonnen het weekend met fish & chips in het sfeervolle Covent Garden. Een leuke plek met vintage winkeltjes en gezellige muziek. ’s Avonds namen we een kijkje in Harrods, dat 7 verdiepingen telt en zo groot is als 16 voetbalvelden. Bomvol peperdure artikelen. Wow.

Zaterdag slenterden we door Notting Hill. Gekleurde (ook weer peperdure) huisjes. Een mooi gezicht. Daarna gingen we door naar de highlights: Big Ben, Tower Bridge, Londen Eye. Hier zagen we duizenden mensen voorbij demonstreren. Jong en oud, blank en zwart, met allemaal dezelfde boodschap: ‘Say it loud and clear, Donald Trump is not welcome here’. Alsof ik ‘live’ het NOS journaal aan het kijken was.

En dan Oxford Street. De indrukwekkendste winkel? NIKE! Wat een beleving! De winkel, ook wel ‘Nike town’ genoemd, telt maar liefst 5 etages. Bij de ingang staat een gigantisch groot projectiescherm met geweldige visuele branding. Er is een ‘running lab’ waar je met sportschoenen op een loopbank kunt lopen. Computers vertellen je of je de juiste schoenen hebt. De winkel hangt vol met gave beelden. Aan winkel- en merkbeleving geen gebrek. In de uitingen worden verschillende culturen weergegeven. 1 boodschap staat centraal: just do it! Zó positioneer je dus een wereldmerk. Wist je trouwens dat de slogan ‘just do it’ is gebaseerd op een uitspraak van een moordenaar? Je kunt het hier lezen.

De grootste verrassing dit weekend was Shoreditch. Ik zag van deze wijk gave foto’s voorbij komen op Instagram. Daar moest ik naartoe! Brick Lane is een lange straat die door deze wijk loopt. Hier zijn talloze vintage winkels, pop-up stores en gezellige marktkraampjes te vinden. Maar waar is die street art nou? Puur toeval liepen we een rustig steegje in met een paar muurschilderingen. Iets verderop waren een paar jongens bezig met het maken van street art. Nog iets verder zagen we een kleine, onopvallende ingang. Ik vroeg me af of we het mochten betreden, maar we liepen vol nieuwsgierigheid door. We kwamen uit in een soort parkje en keken onze ogen uit. Autobanden, busjes, dixies, caravans, schoenen, muren: alles was bespoten met graffiti. Het leek een soort creatieve speeltuin. Prachtig!

Wat mij bij blijft van dit weekend Londen? Ik merkte dat in alles wat ik gezien heb, een rode draad te vinden is. Het mega grote warenhuis Harrods, de opvallende gekleurde huisjes in Notting Hill, de demonstratie tegen Trump, het indrukwekkende ‘Nike Town’, de verrassende en creatieve wijk Shoreditch; alles is heel uitgesproken en heeft een eigen karakter. Er is geen middenweg. Dat inspireert mij. De conclusie van een weekend Londen? Just do it!

Bericht delen:
Marlijn
1 jaar ago

8 Comments

  1. Helemaal mee eens Marlijn👊. Het was een geweldig mooi en indrukwekkend weekend!
    Prachtig om dit samen met je dochter te mogen beleven😍.

  2. Hele gave blog Marlijn!

  3. Marlijn mooi gedaan ik kan dit helemaal beleven. SUPER een weekendje met je moeder weg.

  4. Marlijn een prachtig blog.

  5. Ja Marlijn en Jeannet wat hebben jullie een prachtig weekend gehad. Marlijn een prachtige blog.

  6. Super leuk geschreven Marlijn!

  7. Vaker doen Marlijn!

  8. Super geschreven meid! Wat breng je het toch mooi onder woorden! Top!

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact