Lezer bepaalt eigen versie jaarverslag

Lezer bepaalt eigen versie jaarverslag

Ieder pensioenfonds maakt jaarlijks verplicht een jaarverslag. Zo ook het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. Ben je er nog…? Hallo…? Oh, gelukkig! Veel lezers haken na één keer het woord ‘jaarverslag’ af. En zij die toch blijven, vallen bij de tweede keer in slaap. Daarom deden wij het een keer helemaal anders!

Voor deelnemers, oud-deelnemers, gepensioneerden en andere betrokkenen zonder bovenmatige boekhoudkundige achtergrond maakten we een volledig digitale versie. Geen standaard doorvertaling of samenvatting van het verplichte jaarverslag. We begonnen met een schone lei.

Het perspectief van de (oud-) deelnemer was ons uitgangspunt. Dit namen we zelfs letterlijk: de bezoeker van het verslag bepaalt zelf wat hij over 2015 wil weten. Zijn informatiebehoefte staat centraal. Het antwoord op zijn vraag krijgt hij ‘persoonlijk’ van de bestuursleden van pensioenfonds.

Hiermee is de aanpak 180° anders dan gebruikelijk. Bijna altijd wordt omgekeerd geredeneerd. Men is wettelijk verplicht tot het maken van een jaarverslag. Vervolgens wordt geprobeerd om deze ingewikkelde informatie te vertalen naar een begrijpelijk stuk. Vaak wordt daarbij te weinig stilgestaan bij de vraag of deze doelgroepen wel behoefte hebben aan deze informatie. Meestal  met als uitkomst een mooie verkorte versie van het jaarverslag dat nauwelijks wordt bekeken.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk en test het op www.2015inhetkort.nl . Wij zijn erg nieuwsgierig wat jij er van vindt, dus laat je het even weten?

 

 

Bericht delen:
Herald
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact