Layer!

Layer is een fantastische app (sinds 2009) dat het onvoorstelbaar is dat het nog zo weinig in gebruik is. Dat ik het zo fantastisch vind, komt misschien doordat ik een iPhone gebruiker ben, want voor de blackberry schijnt het niet (optimaal) te werken. Maar dat komt vast allemaal goed.

Wat is het voordeel van Layer nu eigenlijk? Je kunt aan drukwerk zoveel meer beleving meegeven, dat red je in print niet. Even een simpel voorbeeld: als je een magazine opmaakt, geheel of gedeeltelijk in Layer, is het wel van belang dat de lezer weet dat je de pagina in kunt scannen voor meer achtergrond informatie. Neem nu eens een advertentie pagina die je geschikt maakt voor Layer dan kun je aan ieder product iets koppelen. Een verwijzing naar een site, Youtube, Facebook, telefoonnummers, bedenk het maar. De mogelijkheden zijn legio.

Lijkt het op een QR code? Eigenlijk niet. Visueel ook niet. Layer is een tool waarmee je op 1 pagina meerdere verwijzingen kunt maken. Een tijdschriftje lezen dat ook nog eens helemaal geschikt is voor Layer kost je als je niet uitkijkt een hele avond! Drukwerk maak je daarmee weer hartstikke hip!

Gebruiker:
stap 1. Je download de app
stap 2. Zoek een pagina met het layer icoontje
stap 3. Open de app en scan de pagina
stap 4. Bekijk de content

Maker:
stap 1: Upload de pdf van je pagina(’s)
stap 2: Selecteer de pagina(’s)
stap 3: Zet een button neer waar je wilt
stap 4: Voeg daaraan een url of andere info toe
stap 5: Publiceer
stap 6: Scan het in en check de extra content!

Ps. Zijn er ook nadelen? Jazeker: het werkt niet bij een nachtlampje…

Meer weten over Layer bel me dan want we weten er volgens mij inmiddels heel veel van!

Bericht delen:
Remy
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact