Kornelis in Amerika (3/3)

Of ik wat blogs wilde schrijven over m’n weekje Amerika. Een weekje inderdaad. Best kort, maar oh-oh wat kun je veel meemaken in 7 dagen. Ik beschrijf m’n observaties steeds in maximaal 300 woorden. Bij nummer 1 en 2 lukte het… hier nummer 3 (paar woordjes te veel).

Van Amerikaanse porties naar PORSIE!

Ik voel een commercieel blogje opkomen. Dat hoort natuurlijk niet, maar het is niet voor mezelf. De dag voor m’n trip naar Phoenix was ik op de introductiereceptie van een nieuw concept van Christal en Bilal Durmaz: PORSIE. Catapult bedacht hiervoor de look & feel, waaronder de webshop. PORSIE laat mensen zien wat een normaal portie eten inhoudt. Geen gedoe met ingewikkelde recepten of bijhouden van calorieën, maar gewoon letten op de hoeveelheid van je eten (en drinken). En ik dacht ’s avonds al… dat kon me in de VS nog weleens van pas komen. Nog geen 30 uur later toen ik op het overstapvliegveld Minneapolis een klein biertje bij m’n eerste echte Amerikaanse hamburger bestelde, was het al raak. Een klein biertje kennen ze niet. Net zoals later bleek, een kleine cola, of zelfs een kleine koffie. Je kent het hier ook wel als je naar de Starbucks gaat. De kleinste americano is voor mij gelijk het teken om verder geen koffie meer te drinken die dag. Het toppunt was trouwens het ‘pancake’ restaurant. Daar kwam de koffie in een kan. Goed voor 3 large cups. Nou ja, we kennen het natuurlijk al wel uit films, documentaires en de verhalen… dus onverwacht kwam het niet. Wel trouwens dat, wat ik in blog 2 van deze reeks al zei, iedere keer als jouw halve liter frisdrank dreigt op te raken, je een gratis ’refill’ wordt aangeboden. Voor je portemonnee natuurlijk fantastisch. Maar als je overgewicht wilt bestrijden niet zo handig. En of de vermelding van calorieën op iedere menukaart helpt, vraag ik me ook af. In het pancake restaurant kom je nu eenmaal voor de pannenkoek. Ook al telt die samen met het ei, de worst en de bacon al meer dan 1000 calorieën. Beter om je gewoon aan een normale portie te houden. Ik zie kansen voor Christel en Bilal.

Kornelis in Amerika (3/4)

Bericht delen:
Kornelis
1 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact