kornelis-in-amerika-2-4

Kornelis in Amerika (2/3)

Of ik wat blogjes wilde schrijven over m’n weekje Amerika. Een weekje inderdaad. Best kort, maar oh-oh wat kun je veel meemaken in 7 dagen. Ik beschrijf m’n observaties steeds in maximaal 300 woorden. Bij nummer 1 lukte het… hier dus blogje 2.

Nog niet zo lang geleden schreef Catapult-collega Marlijn een blog ‘vriendelijkheid kost niets, toch?’. Lees het hier. In Amerika schijnen ze dat ook gedaan te hebben. Of waren ze wellicht al vriendelijk voor die tijd? Zelfs de kartonnen pop in de winkel lacht je toe. In Nederland hoor je nog weleens mensen die dat bestempelen als oppervlakkig of nietszeggend. Toch moet ik zeggen dat ik, in die korte week waar ik van hort naar her gesjeesd ben, geen gechagrijn in winkels, restaurants of bars ben tegengekomen. Kan natuurlijk aan ons gezelschap liggen…, maar ik denk toch dat het aan de Amerikaan in het algemeen ligt. Misschien wel omdat het salaris in de horeca gemiddeld met zo’n 20% fooi wordt aangevuld, maar mij beviel het. In ieder restaurant word je naar je tafeltje begeleid. Niet gewoon doorstampen. Zoals ik in Nederland nog wel eens gewend ben. Ligt aan mezelf hoor. Gewoon even wachten. Een alleraardigste ober komt vervolgens langs om zich aan z’n gasten voor te stellen. ‘Hi I’m Robert and  i’m taking care of you this evening.’ Dat klinkt toch gelijk al super? Frisdranken worden gratis gerefilled. Alcoholische versnaperingen dan weer niet…toch nog een minpuntje ;). Maar serieus. Na terugkomst in Nederland kreeg ik een enquête om mijn tevredenheid over Delta Airlines, waarmee ik heen en weer vloog, te meten. En hoewel ik op 6 uur vertraging mocht rekenen op de heenweg, kon ik niet negatief zijn. Iedereen was vriendelijk en tijdens het wachten werd het bijna gezellig. De mooiste vraag uit het onderzoek? Of de Deltamedewerkers mij met een glimlach te woord hadden gestaan. Yes or No? Yes dus!
Bericht delen:
Kornelis
1 jaar ago

Single Comment

  1. Hoi Cornelis.
    Was erg Leuk om ff te lezen, fijn dat Je/jullie hebben genoten, al was het maar kort.
    Fijn weekend, Céciel
    (Ook namens Harrie)

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact