Kleurrijk Hellendoorn

Een prachtige dag eind mei 2014. Voor de vijfde keer Kleurrijk Hellendoorn. Een mooie kunstroute in en om Hellendoorn op verschillende prachtige locaties. Wat heerlijk dat ik er ook voor de vijfde keer bij ben. Nooit gedacht dat ik ooit, vanaf deze plek dit blog zou schrijven. Wat heeft het leven tot nu toe veel verrassingen voor mij in petto gehad. Zoals mijn motto altijd is: factor X kruist altijd je pad, zowel in positieve zin als in negatieve zin. Of zoals John Lennon ooit zei: “het leven is wat je overkomt als je bezig bent andere plannen te maken.”

Het leven heeft me hier gebracht, iets wat ik zo’n dertig jaar geleden voor onmogelijk had gehouden. Sterker nog, ik had je voor gek verklaard, als je mij gezegd had dat ik in 2014 in Hellendoorn zou wonen. Vanuit de randstad, waar ik ben opgegroeid, naar een bestaan in het oosten van het land! Maar ik ben hier en geniet met volle teugen. Genieten, ook iets waarvan ik dacht dat ik het nooit meer zou kunnen.

Maar een mens is sterk, en heeft een enorme veerkracht. Door schade en schande wijs geworden, en met de juiste mensen en de juiste leermeesters op z’n tijd. Toeval? Of valt het je toe? Of is toeval, zoals ik laatst las, het woord dat God gebruikt als hij incognito wil blijven? Hoe dan ook, vanaf deze plek, op dit moment, dit schrijven.

Tip: vergeet niet te genieten! Al is het van de meest kleine dingen. Zoals bijvoorbeeld het prachtige weekend tijdens Kleurrijk Hellendoorn. Hieronder nog een mooie paradox die ooit is aan mij voorbij kwam en me altijd is bijgebleven:

Geluk is groei
maar groei doet pijn
en pijn is leed
maar leed zaait groei
en groei geluk

 

Bericht delen:
Claire
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact