Kleur, kleur en nog eens kleur!!!

Er is weer een nieuwe expositie bij Catapult. Iedereen heeft inmiddels al gezien dat er heel veel kleur hangt aan de muren van ons pand. Brenda Huuskes-Witbreuk exposeert tot juli haar kleurige en veelal grote doeken bij Catapult in Hellendoorn.

Deze kunstenares is eigenaresse van Kunstsalon Wit in Enschede. Haar realistische werken stralen, mede door de kleuren, kracht en warmte uit. Brenda is bekend door haar serie van zes ‘Wereldkinderen’, die je doordringend aankijken. In de afzonderlijke portretten zie je duidelijk de herkomst en de cultuur van de kinderen terug. Deze werken zijn ton-sur-ton geschilderd.

‘Boetseren met verf’, zo omschrijft Brenda haar werk. In 2012 was zij één van de finalisten van ‘Kunst uit het Oosten’. Zij vertegenwoordigde onze regio tijdens de Nationale Kunstdagen in de Ahoy in Rotterdam. Het werk van Brenda wordt verkocht aan particulieren en bedrijven en is te huur via de Kunstuitleen. Naast portretten schildert ze landschappen, dieren en stadsgezichten. De ‘kunst van het schilderen’ geeft ze door via workshops op scholen en bij Kunstsalon Wit in Enschede.

Inmiddels zijn de persberichten de deur uit en in de Tubantia van 20 maart is er al aandacht aan gegeven. Dus iedereen die het leuk vindt, is welkom om een kijkje komen nemen.

Bericht delen:
Claire
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact