Klaar voor de start

Wat voorafging:

• Ergens in september.
• Artikel over TT Assen in een landelijk dagblad.
• Ik blader, scan en schrik!
• Lees het nogmaals aandachtig.

Het kan toch niet waar zijn, Dé TT, het grootste eendaagse sportevenement van Nederland, in zwaar weer. Dalende bezoekersaantallen, vergrijzing, enzovoort.

De zaterdag waar ik als klein jochie samen met mijn vader al naartoe ging en samen vanaf het dak van een uitzendwagen de race heel goed konden volgen. Ik had het geluk dat hij bij Michelin werkte en we pitskaarten hadden. Zo zat ik op een stoeltje naast grootheden als Barry Sheene (de legendarische nummer 7) Boet van Dulmen, Wil Hartog, Jack Middelburg (met zijn pakkie zware shag uit zijn overall) in de tent waar ze nog gewoon open aan de motoren sleutelden. Ik heb nog shirts in de kast liggen met handtekeningen van Aalt Toersen, Johnny Cecotto en Rob Bron.

Tijdens het lezen begonnen mij de ideeën door het hoofd te schieten. Whatsappen met een collega is dan vaak het begin om tot een mooie serie ideeën te komen. Zo ook nu. Een heel lijstje, maar wat nu? De stoute schoenen aantrekken en gewoon bellen! Uiteraard staan de bureaus in de rij om voor de TT te mogen werken, maar wie niet waagt…

Twee weken later rijden we het circuit op. Eerst even kijken in de pitlane. De aanhanger van de zoon van Streuer (het gouden zijspankoppel Streuer-Schnieders) stond er. Eerst even naar de baan waar een dikke twin voorbij komt denderen, gevolgd door een heerlijke jankende viercilinder. Mooi om te zien hoe bondscoach Barry Veneman zijn pupillen de fijne kneepjes van het vak probeert bij te brengen. Barry, de sympathieke jongen die we met ons plaatselijke motorclubje nog sponsorden in de tijd dat hij nog geen GP reed.

Met het lichaam vol adrenaline op naar onze afspraak. Ha, dit pakken ze ons
niet meer af. Het gesprek gaat heel goed, we hebben een klik, vullen elkaar prima aan, en er wordt meteen al een invulling gegeven aan onze ideeën om te zorgen de TT weer op de kaart te krijgen.

Later worden we als externe partij uitgenodigd voor de heisessie in het Kasteel in
Groningen om te kijken of we het evenement weer trending topic kunnen maken, en dan niet alleen op de racedag. Mensen moeten het weer gaan beleven.

Prima plek om eens buiten het circuit over dingen te discussiëren. En zo geschiedde. Open, creatief, vanuit nieuwe invalshoeken met mooie ideeën van een ieder. Tegelijk wordt ons ook duidelijk waar je als organisatie van zo’n evenement allemaal mee te maken krijgt wanneer je wedstrijden om het wereldkampioenschap wilt organiseren.

Een aantal ideeën uit ons eerste voorstel zijn meteen toegepast, een aantal geparkeerd (in verband met rechten en dergelijke) en een enkeling als niet haalbaar gekwalificeerd. Aangevuld met nieuwe ideeën komen we tot de slotsom dat het een zeer vruchtbare meeting is geweest.

In januari zitten we weer bij elkaar om verder invulling te geven, ik heb er zin in!

Bericht delen:
Ewald
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact