Kennis vergroten met fun factor

Zoals je misschien al gemerkt hebt bij het lezen van mijn andere bijdrages aan dit blog, vind ik het leuk om het web af te struinen naar nieuwigheden en trends. In mijn vak is het belangrijk om continu op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Voor mij betekent dit kennis vergroten mét fun factor.

Maar je moet deze dingen ook kunnen toepassen, eigenlijk ben je in zekere mate altijd aan de studie. Hoewel je op sites zoals Designtaxi en Creative Rootz met de kortere bites, en Frankwatching of Dutchcowboys met grotere stukken met meer diepgang (om er maar een paar te noemen), veel kennis op kunt doen, red je het niet met alleen maar het lezen van deze informatie. Een echte studie blijft noodzakelijk. Nu heb je daarvoor legio mogelijkheden, bijvoorbeeld via de LOI of NTI voor een meer traditionele manier van studeren, of via Tutsplus met studies die in kortere hoofdstukken zijn opgedeeld en daardoor heel goed te doen zijn. Toch mis ik hier iets.

Treehouse biedt studies aan mét fun factor. Korte stukken met quizjes en opdrachtjes en na het succesvol afsluiten van een onderdeel krijg je een geinig kort filmpje te zien. Alle filmpjes van de totale cursus vormen ook weer één verhaal met elkaar. Verder krijg je feedback tussen de verschillende onderdelen door die je voldoening geven en (in ieder geval bij mij) een glimlach op je gezicht bezorgen. En je kunt op elk device met je cursus aan de slag, dat is natuurlijk ook heel prettig. Even tussendoor op de bank een onderdeel doornemen is geen probleem. Echt iets voor mij!

Een fijne bijkomstigheid van deze aanbieder is dat je maandelijks een klein bedrag betaalt die je aan of uit kunt zetten wanneer je maar wilt. Je zit dus niet aan een groot bedrag vast dat je ondanks dat het je even niet uitkomt om te studeren, door tijdgebrek of andere redenen, gewoon moet betalen.

Hoe studeer jij en hoe houd jij de fun factor erin? Ik zou het leuk vinden als je het met ons deelt. Wie weet ken je nog een betere of leukere cursusaanbieder. Check in ieder geval ook even Treehouse, mocht dit nieuw voor je zijn!

 

Bericht delen:

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact