Jij leest toch veel?

Ook PAAZ? Jazeker, geweldig boek vind ik. Catapult mag aan de slag met een uitdagende opdracht voor een GGZ-instelling. Het project past goed bij ons en sluit aan bij de ambitie om wat wij kunnen en hebben ervaren in andere branches te vertalen naar de zorgsector. Daar is op communicatief vlak veel te bereiken denken wij.

De nieuwe opdrachtgever tipte ons het boek PAAZ van Myrthe van der Meer te lezen. Daarin ervaar je door de ogen van een patiënt hoe het is om jezelf kwijt te raken, opgenomen te worden en hoe het reilt en zeilt op de PAAZ afdeling. Dat psychologen en psychiaters wezenlijk verschillen van elkaar en de ander niet altijd even serieus nemen, wat weer heel verwarrend is voor de patiënt. Heftige thema’s die je raken, juist omdat ze zo luchtig, eerlijk en met heel veel humor beschreven worden.

Ik stuitte een paar jaar terug al op PAAZ. De cover sprak aan. Die valt op. Door de eenvoud. Hij raakt pas echt als je het boek uit hebt. PAAZ smaakte naar meer: UP. De hoofdpersoon is manisch-depressief. De manie blijkt nog heftiger en gevaarlijker dan de depressie. En toch leest ook dit boek lekker weg. Aanraders vind ik en onze nieuwe opdrachtgever dus ook!

Ja, ik lees veel en zit bij een boekenclub. Ik weet welk imago daaraan kleeft: elitair, stoffig, geitenwollensokken. Allesbehalve, gelukkig. De ideale dekmantel voor avonden doorzakken met veel wijn, culinaire hoogstandjes, een hoop lol, stevige gesprekken, feestjes en trips naar hippe hotspots.

Vijf jaar geleden ontstond de boekenclub. Deze groeide uit van bij elkaar geraapt zooitje tot vriendenclub met wie je lief en leed deelt. Zo’n vier keer per jaar komen we bij elkaar. We praten en roddelen over wat ons bezighoudt: werk, relaties, kinderen, zwakke plekken, sterke kanten en soms… vijf minuten over boeken. We spreken af welk boek we allemaal gaan lezen en nemen een stapel mee om uit te wisselen. Op de agenda voor de volgende keer staat: Het geheim van mijn man, van Liane Moriarty. Dus Kerstman…!

Hoewel de e-reader zijn intrede deed, koop ik nog vaak het echte boek. Zeker een boek met een mooi vormgegeven cover! Zo ontdekte ik jaren terug ook VITA, van Matthijs Kleyn. Knaloranje kaft met een bioscoopkaartje erop. De essentie van dat bioscoopkaartje wordt keihard duidelijk aan het eind van het boek. Ook dit boek past in het thema ‘psychiatrische roman’. Misschien een tip terug aan onze nieuwe opdrachtgever.

Bericht delen:
Esther
4 maanden ago

Single Comment

  1. PUR is ook een aanrader en sluit ook nog aan bij onze sector de bouw hihi

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact