Is dit nou later?

Vorige week was er een reeks leuke interviews op de televisie: Linda’s zomerweek. Iedere avond een aflevering waarin twee mensen zich blootgeven. En daaruit komt dan toch vaak iets verrassends naar voren. Zo sprak de aflevering waarin Ali B zat mij erg aan. Wat een diepgang heeft die man zeg! Zo kende ik hem niet, echt wel iemand die binnenkomt. Als verzoeknummer werd er een nummer van Stef Bos gespeeld: ‘Is dit nou later?’

Wat een mooie tekst! En zo waar. Zo is het in mijn beleving ook. Iedere keer als je denkt: “Nu weet ik hoe het leven in elkaar zit!”, dan kruist er weer iets je pad en weet je dat je het leven eigenlijk nog helemaal niet begrijpt. Als je jong bent denk je: “wacht maar af, later als ik groot ben dan…!” En nu is het later en dus…?!

Maar wellicht is dat wel de leerschool van dit leven. Niet het einddoel, maar de reis ernaar toe. Op zoek naar wie jij zelf bent. Stel het niet uit, maar begin daar nu mee! Blijf leren van alles wat er op je pad komt. Openstaan voor alles, totdat je oud en versleten bent en je laatste adem uitblaast. En vooral… genieten in het NU!

Dit is die mooie songtekst van Stef Bos:

De ene werd een voetballer
De ander werd een held
We geloofden in de toekomst
Want de meester had verteld

Jullie kunnen alles worden

Als je maar je huiswerk kent
Maar je moet geduldig wachten
Tot je later groter bent

Is dit nou later
Is dit nou later als je groot bent
Een diploma vol met leugens
Waarop staat dat je volwassen bent
Is dit nou later
Is dit nou later als je groot bent
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Is dit nou later

We spelen nog verstoppertje
Maar niet meer op het plein
En de meeste zijn geworden
Wat ze toen niet wilde zijn

We zijn allemaal volwassen
Wie niet weg is gezien
En ik zou die hele chaos
Nu toch helder moeten zien

Maar ik zie geen hand voor ogen
En het donker maakt me bang
Mamma, mamma…
Mag het licht aan op de gang

Is dit nou later
Is dit nou later als je groot bent
Een diploma vol met leugens
Waarop staat dat je de waarheid kent
Is dit nou later
Is dit nou later als je groot bent
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Is dit nou later

Inspirerende groet!

 

Bericht delen:
Claire
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact