In de bonen met een bakkie troost

Dat wij sinds vorig jaar een nieuwe koffiemachine hebben zal niemand ontgaan zijn. De koffie vond men hier niet meer lekker. Er moest betere koffie komen! Voor ons lekker. Maar ook voor onze gasten. Als teken van gastvrijheid en gezelligheid, heerlijk geurende koffie. Of lekkere cappuccino. Een prachtig apparaat is er gekomen waar heerlijke koffie van versgemalen bonen uit komt. Alleen zorgt dit nieuwe apparaat soms wel voor de nodige ‘lichte’ irritatie.

Tijdens de koffiepauze staat er vaak een rij omdat het krijgen van een kopje koffie langer duurt dan voorheen. En natuurlijk hier iedereen tegelijkertijd koffie wil hebben in de koffiepauze. En dan….als je net aan de beurt bent, wil er nog al eens iets aan de hand zijn. Of de container met koffieprut moet geleegd worden. Of de cappuccinoslang moet doorgeprikt worden of er moeten bonen bijgevuld worden of….er moet een reiniging gedaan worden, er brand een lampje met een melding waarvan wij bij god niet weten wat er aan de hand is (bij opzoeken blijkt dat dan ontkalken te zijn) of……

In zulke gevallen wordt steevast mijn persoontje erbij geroepen. Alsof ik een volleerd service monteur ben, kijk ik dan of ik de oplossing daarvoor heb. Dit dankzij het eindeloze geduld van, eerst stagiaire en nu collega, Jurre. Die mij geleerd heeft hoe ik zo ongeveer het hele apparaat uit elkaar kan halen, reinigen en vervolgens ook weer in elkaar kan zetten.

Maar als alles werkt en de heerlijk geurende koffie van verse bonen in het kopje zit, is het echt genieten. Ook de cappuccino met verse melk is de moeite waard. Zelfs extra melk erbij doen is mogelijk. Zodat het een echte koffie verkeerd wordt. Super toch?! Dan is de koffiepauze in de warme ambiance van onze Catapult keuken toch echt wel weer een feestje!

Kom je ook eens een bakkie doen?

Bericht delen:
Remy
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact