In a heartbeat

 

Bij het volgen van trends en ontwikkelingen, met betrekking tot gadgets en de digitale wereld, maak ik vaak bewust de keuze om er niet over te schrijven. Meestal is het dan of volop in het nieuws zodat je er vanzelf  wel over hoort, of het staat nog zo in de kinderschoenen dat er niet een concreet stuk over te schrijven is.

Zo ben ik niet ingegaan op geruchten over de iWatch, het vermoedelijk volgende nieuwe device van Apple. Op dit moment zijn er al meerdere partijen die een smartwatch leveren met heel aardige functies, naast het doorgeven van de tijd natuurlijk. Ik vind het een leuke ontwikkeling maar ren er zelf niet direct voor naar de winkel. Dan moet je er wel meer mee kunnen.

Nu las ik vorige week een stuk via iculture/iphoneclub over de mogelijkheid om de  iWatch van Apple in combinatie met een vergoeding van je zorgverzekeraar aan te schaffen. Dit werd opgeworpen als mogelijkheid om zo’n device betaalbaar te houden. Er zouden namelijk allerlei functies in deze iWatch zitten die verschillende gezondheidsfuncties meet. Op zich een goede ontwikkeling, toch?

Op zich wel, ja. Maar toch, als fan van nieuwe trends en devices die ook ons leven gemakkelijker en beter kunnen maken, heb ik mijn bedenkingen. Want in hoeverre gaan we in de toekomst zelf nog bepalen wat we dragen? Ik zou me namelijk voor kunnen stellen dat op het moment dat zo’n smartwatch zo goed gaat werken dat het bepaalde symptomen kan ontdekken en aan de drager doorseint, het een kleine stap is naar eisen van de zorgverzekeraars om signalen van gezondheidsproblemen door te geven. Met als doel dat ze vroegtijdig in kunnen grijpen om zo hogere ziektekosten te voorkomen.

Zou dat erg of ongewenst zijn? Ik sta daar zelf niet positief tegenover omdat een behandeling altijd nog een eigen keuze dient te zijn. Worden we straks verplicht om met een bepaald device te lopen als we een zorgverzekering willen afsluiten?

En dit is nog maar één van mijn twijfels. Hoe denk jij erover, ga jij in de nabije toekomst met een smartwatch lopen?

Bron: Iculture, iWatch vergoed door je zorgverzekering, kan dat? 

 

 

Bericht delen:
Roy
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact