Had ik het maar bedacht…

Ik werd gevraagd om een blog te schrijven voor de rubriek ‘Had ik het maar bedacht’. Geen probleem, was mijn eerste gedachte. En dan begin je te denken, een pijnlijk proces, maar daar bijt ik me wel even doorheen. Ik hoorde mijn hersenen flink kraken en zoeken in allerlei richtingen. Wat had ik zelf willen bedenken? Een meer eenvoudige vraag zou zijn: wat niet? Hier kom ik achter als ik al wat verder in het denkproces zit. Paperclip, vork, sleutel, wiel, bits, bytes et cetera, et cetera. Genoeg dingen die ik had willen bedenken en ook vast dingen waar bijna iedereen aan denkt als deze vraag wordt gesteld. Ook dacht ik aan de vormgeving van de signing op luchthavens zoals op Schiphol door Mijksenaar, of op de luchthaven van Wenen door Ruedi Baur. Maar voor mijn gevoel is dat niet echt iets voor deze rubriek. Wel ontzettend mooi en knap werk!

Nee, het moet meer een basisidee of -object zijn, vind ik. Dus bleef ik zoeken en denken met in het achterhoofd dat het iets van een link moest hebben met werk en/of hobby. Tja, de computer, Apple, had ik wel willen bedenken, maar er zijn ook momenten dat ik die vervloek en via het raam naar buiten wil dirigeren.

En verrek, dan ineens het eureka gevoel! Ik weet wat ik had willen bedenken: IXXI! Huh? IXXI? Dat zullen de meesten denken, schat ik in. Ja, IXXI. IXXI is naar mijn mening een tof systeem om iets aan de muur te hangen en wat ook heel simpel te vervangen of te verversen is. Daarbij kun je er zelf ook nog creatief mee aan de haal. Het is een wanddecoratiesysteem waarbij een oppervlak, met een afmeting naar keuze, opgedeeld wordt in vierkante kaarten die bij elkaar worden gehouden door kunststof koppelkruisjes. De kaarten kunnen bedrukt worden met beelden. Het geheel kan uit één beeld bestaan dat opgedeeld is in losse kaarten of je kiest ervoor om op ieder kaart een ander beeld te zetten, een mozaïek eigenlijk. Hierbij heb je de keuze uit verschillende beeldbanken, bijvoorbeeld die van het Rijksmuseum, maar je kunt ook eigen beelden uploaden en gebruiken.

Ja, had ik IXXI maar bedacht…

 

 

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact